Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Sátorban is online!

2014-03-05

Francia telekommunikációs cég olyan szolár cellás sátrat fejlesztet ki, mely kempingezés közben áramot termel!

A francia telekommunikációs cég, az Orange – a Kaleidoscope-pal közösen kifejlesztett - innovációja a szolár cellás sátor. Természetesen a négyzetméteres napelemek hurcibálása elég nehézkes lenne, így a sátor teljes külső anyagát olyan fotovoltatikus bevonattal látták el, amely napfény hatására áramot fejleszt. Így ez az első olyan mobil hálóhely, amelyben konnektort is találunk.

 


A sátornak van néhány olyan belső zsebe, amelybe ha bedobjuk bármilyen mobil eszközünket (telefon vagy éppen táblagép), annak akkumlátora indukciós úton, kábeles csatlakoztatás nélkül feltöltődik. A sátor saját internet-kapcsolattal rendelkezik, így önállóan létre tud hozni vezeték nélküli hálózatot is. De a belsejében találunk egy beépített érintőképernyős eszközt is – ha nagyobb kijelzőre van szükségünk, mint amit magunkkal vittünk. Amennyiben hideg van, hálóhelyünk alatt kicsit be is fűt.
 

Kattints a képre a videóért!


A sátrat kelet-nyugati irányban javasolt felverni, így a napelemek szépen követik éltető égitestünk útját, és folyamatosan töltenek. Amennyiben nem találjuk alvóhelyünket, küldhetünk neki egy SMS-t, amelyre válaszul kivilágítja magát, hogy könnyebben ráleljünk. De ha a közelébe érünk, és észleli mobilunk bluetooth jelét, magától is “felkapcsolja a villanyt”, hogy könnyebben betaláljunk.

 

Forrás:

http://mernokbazis.hu/