Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Sci-fi autót tervezett a Mercedes, és nagyon jól sikerült

2015-11-11

Kiderült, mivel készül a német cég a Tokiói Autószalonra.

Pár napja startolt el az idei Tokiói Autószalon, ahol a gyártók egy picit mindig a japánok stílusához igazított modelleket mutatnak be. A hét elején a Mercedes már közzétett egy sejtelmes fotót, valamint egy kurta szöveget, hogy milyen autóval készülnek a 2015-ös eseményre, most azonban fellibbentették a fátylat. Igazuk volt, ez az autó tényleg a jövő generációja számára készül.

Az Autoblog beszámolója szerint a nem túl frappánsan csak Vision Tokyo névre keresztelt tanulmányautóban megszűnnek a hagyományosan elhelyezett ülések, helyette az autó oldalába helyezték el a hatalmas, kanapészerű padokat. A jármű természetesen önvezető lesz, a meghajtást pedig a hidrogén-üzemanyagcellák biztosítják.

Kívülről úgy tűnik, mintha oldalt nem lennének ablakok, ez azonban nem így van, belülről minden oldalra ki lehet látni. Az autó oldalára LED képernyőket szereltek, az utastér középpontjába pedig egy 3D-s holografikus érintőpanelt helyeztek el, ami garantálja, hogy az utasok egy másodpercig se unatkozzanak.

Beszállni a hatalmas, felfelé nyíló ajtókon keresztül lehet majd.

A Mercedes szerint az autó 980 km hatótávolságú lesz, aminek megtételéből 190 km-t a konnektrorról feltölthető akkumulátorok, 720 km-t pedig az üzemanyagcellák biztosítanak.

Az autóba szerelt szórakoztatóelektronikai high-tech nem egyedi ötlet, erről a koncepcióról nekünk rögtön a Nissan táblagép-autója jutott eszünkbe.

 

Forrás: