Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Se perc alatt e-bicikli

2016-05-21

Elkészült az első olyan kerékpár, amit nem kell tekerni, mégis több tíz kilométerre elvisz. A GeoOrbital névre keresztelt elektromotoros kereket könnyedén, akár 1-2 perc alatt ki lehet cserélni egy hagyományos bicikli kerekével.
 
 
Nem rég mutatták be az első olyan biciklit, amivel könnyedén, tekerés nélkül 30-80 kilométert tehetünk meg. A találmány egyik legnagyobb előnye, hogy nem egy komplett biciklit kell megvenni, hanem csak az első kereket, ami speciális. Ennek köszönhetően bármelyik kerékpár átalakítható egy egyszerű kerékcserével elektromossá.
 
Az elektromos szerkezet két különböző méretben létezik, ráadásul szinte minden biciklivel kompatibilis. Egy gombot kell a kormányra csatlakoztatni, ami a kismotor működtetésére szolgál. Üzem közben 32 km/h sebességre képes, de egy kis lábrásegítéssel ez még növelhető. Egy Panasonic akkumulátorral is ellátták, ami lemerülés esetén könnyen cserélhető. A tervezők a tápegységet USB kimenettel is felszerelték, hogy telefontöltésre is alkalmas legyen. Korábban is voltak már próbálkozások az elektromos kerékpárok területén, de egyik sem vitte nagy sikerre. A speciális GeoOrbital nem lesz egy olcsó mulatság, jelenleg 650-700 dollárért kapható. Bár ismerve a fogyasztói társadalmat, jó néhányan már csak a poén kedvéért is vásárolni fognak a termékből.
 
 
Forrás:
www.villanyszaklap.hu