Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Sok a rezsi? Így spórolhatsz a vízszámládon...

2016-01-30

Akár a negyedével is csökkentheti a vízfogyasztást zuhanyozásnál az alábbi újdonság.
 

A zuhany alatt állva szívesen elfeledkezünk arról, hogy azért spórolni kellene a vízzel, már csak a pénztárcánk érdekében is.

Hydrao Smart Shower nevű francia újdonság (amelyet egyébként a hónap elején tartott Las Vegas-i CES-en mutattak be) komoly segítséget nyújthat ehhez, ugyanis a vízfelhasználás függvényében változtatja (LED) fényét.  Tíz literes fogyasztásig zöld a színe, majd 50 literig lilára vált, utána viszont piros színnel figyelmeztet, hogy elég volt a vízpocsékolásból.

A zuhanyfejhez okostelefonos alkalmazás is tartozik (iOS-es, androidos), amellyel a felhasználó figyelemmel kísérheti zuhanyozós vízfogyasztását, illetve tetszése szerint állíthatja be a zuhanyfej színeit.

A technológia nagy előnye, hogy a LED-ekhez nem kell áramforrás, a beépített turbina rendszer látja el ugyanis ezeket, ezt viszont a vízsugár hajtja. Az okos zuhanyfej rászerelhető a hagyományos zuhanycsövekre, és februártól vagy márciustól érhető el, 99 dollárért.  Ez egyébként már a második generációja az okoszuhanynak, az elsőre egy francia közösségi finanszírozási oldalon gyűjtötték össze a pénzt még 2014-ben.

 
Forrás: