Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Sorra jönnek a csodás formájú Volvók

2014-03-01

A háromajtós Concept Estate tanulmányautó a korábban megismert dizájnfilozófiát követi, és előrevetíti a svéd kombik következő generációját.

A Volvo modelljei mindig is a letisztult skandináv dizájnról és az utastér ergonomikus kialakításáról voltak híresek, amit a svéd tervezők és mérnökök a jövőben még magasabb szintre emelnek. Legalábbis az utóbbi időben bemutatott tanulmányautók alapján erre lehet következtetni, hiszen a Frankfurtban megismert kupé és a Detroitban debütált terepjáró után jövő héten Genfben egy háromajtós, shooting-brake kombival készülnek.

A Concept Estate tanulmány az említett modellek által megkezdett úton halad, mind a külsőt, mind pedig az utasteret illetően, elég csak a jellegzetes orrkiképzésre, a T-alakú LED-es nappali menetfényre és a futurisztikus belsőre gondolni. Műszakilag egyébként ugyanarra a padlólemezre épül, mint a kupé és a SUV modell, a hajtáslánca pedig az új-generációs Drive-E motorpaletta egyik blokkjából áll, bár azt nem árulták el, hogy melyikből.

Az sem elképzelhetetlen, hogy tanulmányautó lévén se motor, se váltó nincsen benne, mindenesetre a látványosan előrevetíti a következő generációs Volvo modelleket, melyek közül legkorábban az XC90 mutatkozhat be, a tervek szerint még idén.

Fotó: 
Fotó: 
Fotó: 
Fotó: 
Fotó: 
Fotó: 
 
Forrás:
http://hvg.hu/