Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Szeptember 9-én jön az új iPhone

2015-09-04

Az Apple kiküldte a meghívókat az amerikai újságíróknak, és ezekből kiderült, hogy szeptember 9-én jelennek meg új iPhone 6S és 6S Plus okostelefonok. A megerősített alumínimum házon kívül, ami a készülék elhajlását fogja megakadályozni, még egy hatalmas újítással készült az Apple:
12 megapixeles lesz a kamera szenzora. 
 
Utoljára az iPhone 4S kamerájában nőtt a felbontás, még 2011-ben, és az Apple most is csak azért mert változtatni, mert az A9 rendszercsip jelfeldolgozó egysége a megszokott minőségben tudja majd rögzíteni a képeket. Ez a csip már a 4K videofelvételt is támogatja.
 
Az előlapon lévő FaceTime kamera 720p felbontásban lassított felvételeket tud rögzíteni, és kibővül egy vakuval. Ehhez nem szerelnek ledeket az előlapra, mert a vaku úgy működik majd, mint a Mac gépeken a PhotoBooth nevű szoftver. Fehéren villan egyet a kijelző, amikor rossz fényviszonyok közt próbálunk szelfit készíteni.
 
Sajnos semmi hír nem érkezett arról, hogy mikor lesz utódja az olcsóbb iPhone 5C modellnek. A pletykák szerint az Apple dolgozik egy 4 colos készüléken, ami ugyanazt tudja, mint a tavalyi iPhone 6, és állítólag 3,5 colos prototípusokkal is kísérleteznek.
 
Az okostelefonokon kívül az Apple TV is kaphat egy ráncfelvarrást, a pletykák alapján a médialejátszóban is megjelenik a Siri hangvezérelt asszisztens. Erre utal a sajtómeghívó szövege is:
 
Hey Siri, give us a hint. 
 
Ha ugyanezt most bemondjuk a telefonon a Sirinek, akkor az asszisztens elkezdt trollkodni velünk, olyan válaszokkal, hogy „biztosan olyan gyerekek voltunk, akik karácsony előtt titokban kinyitották az ajándékokat”. Érdemes megvárni szeptember 9-ét, az Apple online streamen is közvetíti a bejelentést.
 
 
Forrás:
index.hu