Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Szkenneld kezedet, hogy biztosan tiszta-e!

2014-10-24

A bakteriális fertőzések egyik melegágya a keze. Ez nem is csoda, hiszen annyi mindent fog meg, és annyi mindenhez ér hozzá egy nap, hogy a baktériumok töménytelen mennyiségben tenyésznek rajta.
 
Ezzel alapvetően még nem lenne baj, hiszen amíg nincs sérülés a bőrén, addig a kórokozók a felszínen maradnak, és nem okoznak gondot. De a kezével nem csak tárgyakat fog meg, hanem az arcához is hozzáér: megtörli a szemét, megvakarja az arcát, a szájához nyúl, így pedig a baktériumok szabad utat kaphatnak. Ezt elkerülendő, érdemes minél gyakrabban kezet mosni.
 
 
Ez az információ igazából senkinek nem újdonság,de vajon honnan lehet tudni, hogy valóban tiszta-e a kezünk. Hiszen persze a kosz eltűnik, azt látjuk, de mi a helyzet a baktériumokkal?
 
    
 
Yan-Jang Cheng, Mu-Chern Fong, Hui-Chuan Ma & Pei-Chih Deng megalkották azt a csapot, ami lehetővé teszi, hogy Ön is meggyőződhessen róla, hogy valóban tiszta a keze. Ehhez olyan különleges digitális mikroszkópot fejéesztettek ki, mely egy olyan kijelzőt is tartalmaz, ami megmutatja a baktériumokat a kezén - olvasható a Yankodesign oldalán.
 
 
Az iWash névre keresztelt csap led világítással is rendelkezik, és amikor a kezét alátartja, akkor megmutatja, mik is vannak rajta. Ekkor a készülék piros fénnyel is figyelmezteti, hogy alapos tisztításra van szükség. A szappanos mosakodás után a kezét a csap alá tartva a fény zöldre vált, és a kijelzőről is eltűnnek a baktériumok. Sajnos a szerkezetet egyelőre megvenni nem lehet, a csap még a tervezési szakaszban van
 
 
Forrás:
http://divany.hu/