Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Tényleg ártalmas a Google-szemüveg?

2014-02-15

A Google reagált azokra, a Google Glasst ért kritikákra, amelyek egészségügyi kockázatot tulajdonítanak a szemüvegnek.

Jó pár ezren viselik, próbálgatják a Google kiterjesztett valóság alapú szemüvegét, s vannak, akiknél már konkrét egészségügyi panaszokat is okozott. Például Chris Barrett PR-szakembernél, aki 2013 júniusa óta részese a Google Glass Explorer programnak.

Rendkívül lelkesen vetette bele magát a szemüveg viselésébe ( bemutatta már, milyen is egy kaszinó a Google szemüvegén át nézve, és egy letartóztatást is rögzített), és az első időkben egész álló nap viselte a különös szemrevalót. Azonban, amint azt a Cnetnek elmondta, az első héten lüktető fejfájást kapott, amiről először ezt hitte, csupán a fáradtság az oka, és majd kialussza.

A második fejfájás úgy 4-5 hét múlva kezdődött, és sokkal rosszabb volt, mint az előző. Barrett meg van győződve arról, hogy a Google Glass okozta a panaszait, már csak azért is, mivel korábban nem volt ilyen gondja. Kíváncsi volt arra, hogy vajon másik is tapasztaltak-e ilyet, így a közösségi oldalakon kezdett kutakodni, és talált is olyan sorstársakat, akiknél ilyen-olyan panaszokat okozott a szemüveg,

A Google természetesen reagált minderre, és kifejtette, hogy a szemüveg használata biztonságos, hiszen a fejlesztésében az első pillanattól kezdve szemészek is részt vettek. Azoknak a felhasználóknak pedig, akik ilyesfajta problémákat tapasztaltak a szemüveg viselésekor, azt tanácsolja, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot az eszköz helyes beállítása érdekében.

 

Forrás:

http://hvg.hu/