Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Tiborczéknak több gondja már nem lenne, ha ezen a pályázaton is nyernek

2015-08-06

 

 

Ha a miniszterelnök veje - még aktív világítás-korszerűsítőként - megnyerte volna azt a 9000 ledes lámpa közbeszerzésére kiírt pályázatot, amit az amerikai New Hampsire államban lévő Machester írt ki, vélhetően még gazdagabb lehetne, mint jelenleg. Az országhatár nem lett volna akadály, mert arra már volt példa, hogy Tiborcz volt cégét külföldi munkálatokra ajánlgassák.

Ahogy azt korábban megírtuk, a ledes technológiára váltó brazil Sao Paulo világítás-korszerűsítéshez a magyar külügyi tárca ajánlgatta az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt-t. Az tehát, hogy egy közvilágítási tender nem Magyarországon zajlik, nem akadály. Jól lehet azóta megjelent az is, hogy a miniszterelnök veje kiszállt a közpénzes tendereken milliárdokat bezsebelő cégből, attől még a hírre, hogy az amerikai Manchesterben egyetlen projektben több mint 9000 ledes közvilágítási lámpát szerelhet fel a Siemens, idehaza is rángani hkezdhetett néhány szemhéj.

Közvilágítási munkálat Magyarországon (Fotó:

 

 

A Siemens ráadásul 4500 közvilágítási lámpát már le is cserélt a New Hampshire államában lévő városkában, s a teljes szerelési munkával szeptember végéig el is készül, miközben a céget azzal is megbízták, hogy a szükséges javítási és karbantartási munkákat is végezze majd el.

Az üzlet pontos összege nem ismert. A LED technológia 60 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást és jelentős pénzügyi előnyökkel jár a város számára; évente 500 ezer dollárral lesz alacsonyabb az eddigi rendszerfenntartási költsége. Manchester az első város az államban, ahol az utcai világítást hosszú élettartamú, energia-hatékony LED-re állítják át.

 

Forrás:

http://hvg.hu/