Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Tiszta udvar, rendes ház - 6 tipp az udvarrendezéshez

2016-04-16

Szeretnéd, hogy rendben legyen az udvar, de azt sem tudod, mihez fogj először és mire a végére érsz, már kezdheted újra? Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak, ha rendszert viszel az udvar takarításába és listát írsz az udvarodban elvégzendő dolgokról. Többek között például a következőkről…
 
A lista azért is jó, mert mindig az éppen elvégzett dolog kipipálásával vehetünk elégtételt fáradozásainkért.
A feladatok leírása azért fontos, mert így könnyebben vesszük rá magunkat a nemszeretem típusú kinti munkákra és nem felejtünk ki semmi fontosat. Ezekre persze csak az első egy-két hónapban lesz szükség; hamar rutinná válik és büszkék lehetünk a mindig rendezett kertünkre.
 
 
Van, amit érdemes minimum havonta elvégezni..
 
1. Gereblyézés kapun innen- kapun túl.
Az udvarunkban mindenképpen, hiszen a lehullott ágak, levelek, kutyaszőrök nélkül mindenképpen tisztább az összkép és a pázsitnak, virágoknak is jót tesz. Azonban érdemes a ház előtti füves részt is megtisztítani, hiszen még a legjobb környékeken is odafújhat a szél egy kósza zacskót.
 
2. Kigyomlálni a virágoskertet.
Ez a lépés nem csak azért fontos, mert így több tápanyaghoz jutnak az ültetett virágaink, hanem azért is, mert látványra is jelentősen nagyobb hangsúlyt kapnak. Bár maga a gyomlálás nem hosszú művelet, mégis egyértelművé teszi, hogy itt bizony gondos kezek fáradoztak.
 
3. Kerti bútort tisztítani, ápolni.
A kerti bútorok főleg csapadékmentes időben vannak kint, ám ilyenkor érdemes rendszeresen áttörölni őket egy nedves ruhával a por ellen. A szivacsos elemeket érdemes ilyenkor kimosni egy gyorsmosással, a fa részeket pedig a megfelelő ápoló olajjal átkenni, így az élettartamukat is növelhetjük.
 
 
Van, amivel csak néhány havonta, félévente kell foglalkoznunk..
 
4. Kutyaház takarítása.
A kutyaházak takarítása nem mindig egyszerű, de mégis szükséges – mi sem szeretnénk ugyanabban a hálózsákban aludni 15 évig. Ma már kaphatóak olyan kutyaházak, amikről a tető leemelhető, így viszonylag egyszerűbben takaríthatóak. Nagyon fontos, hogy a kedvencünket csak a már vegyszermentes, száraz házikóba engedjük vissza.
 
5. Szigetelések, szúnyoghálók átnézése.
Az ablakok szigetelői időnként elöregszenek, ezekre odafigyelve sokat spórolhatunk a fűtési- és a klíma szezonban is. Szakember nem kell hozzá, ha látjuk, hogy elöregedett a szivacs, a régit leszedjük, az új öntapadó szivacsot pedig a helyére ragasztjuk. A szúnyoghálók is hajlamosak tönkre menni: van, amin az időjárás fog ki, van, amin a kedvenc cicánk. Ne várjuk meg, amíg a bogarak bejönnek szólni, nézzük át a szezon előtt és cseréljük ki, a hibás részeket.
 
6. Garázs, melléképület, műhely rendezése.
A kinti tárolókon a legtöbb háznál káosz uralkodik. Érdemes egyszer igazán rendbe tenni, hogy mindennek meglegyen a helye, onnantól már gyerekjáték lesz rendben tartani és megtalálni bent amit keresünk.
Természetesen az itt leírt tevékenységek udvar és életmód függők – hiszen ahány kert, annyi szokás. Lehet, hogy van, akinél kevesebb a fa, másnál pedig több a kutya.
 
Érdemes tehát kialakítani a saját rutint és a saját udvartakarítós listát.
 
 
Ha már tiszta a kerted, akkor gondoskodj a ragyogásról és biztonságról is!
Széles kerti LED világítás készletünkben mindent megtalálsz, ami a tökéletes udvarhoz kell!
 
 
 
 
 
Forrás:
www.proaktivdirekt.hu