Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Továbbfejlesztik a világ legnagyobb benzinkútját

2015-08-09

 
Továbbra is a Shell üzemeltetheti a világ legnagyobb benzinkútját, a luxemburgi Berchem töltőállomást, amelyet tovább is fejlesztenek majd.
 
Az olajtársaság – amely 10 évre kapott koncessziót Luxemburg kormányától - az 1983-as elkészülte óta üzemelteti a benzinkutat, amely igazi grandiózus létesítmény. Mivel ez a világ legnagyobb töltőállomása, naponta átlagosan 20 kamion szállítja az üzemanyagot a napi 25 000 látogató igényeinek kielégítése érdekében: a vásárlók többek között sofőrök és fuvarozók a francia, német, holland, belga, román, bolgár, lengyel és magyar szállítmányozó szektorból.

A koncesszió megújításának köszönhetően az üzemeltető továbbfejleszti a töltőállomást: a földszinten shop és pékség, a legalsó szinten korszerűsített mellékhelyiségek és zuhanyzók kapnak helyet, míg az első emelet egy egybefüggő, nyitott terület lesz, ahová kávézót és gyorséttermet terveznek.
 

A töltőállomás külseje is megújul: az építkezés során kizárólag a legszigorúbb minőségi követelményeknek megfelelő szigetelőanyagokat, LED-lámpákat és hőtartó függönyöket használnak. Az épületen kívül a töltőállomás szabadtéri részét is átalakítják. A feliratok és jelzések megújítása a vásárlók útbaigazítását szolgálja. Az építkezési munkálatok kivitelezése a következő hónapokban zajlik.
 
 
Forrás:
hvg.hu