Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Trendi RGB LED-ek világítanak a Razer új egérpadján

2015-06-16

 
RGB LED alapú világítási rendszerek egyre több PC-s kiegészítőn vannak, de főleg a Razer szereti alkalmazni őket, így talán nem túl meglepő, hogy az első világító egérpad is hozzá köthető.

A Razer Chroma családjába tartozó Firefly 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, és szokás szerint néhány extra effektet is támogat, amikkel nagyon különleges megjelenés kölcsönözhető a működő terméknek. Az RGB LED alapú világítás az egérpad szélein helyezkedik el (kivéve a kábeles oldalt), a vezérlését végző elektronikát pedig a felső él közepére helyezték – ide kapcsolódik a 2,13 méter hosszú, aranyozott USB 2.0-s csatlakozóval ellátott kábel is, ami a PC-vel való kapcsolattartást biztosítja.
 

A Razer Synapse rendszerére támaszkodó szoftver mellett a Chroma SDK is támogatja a Razer Firefly egérpadot, így a különböző játékok fejlesztői akár közvetlenül a játékba is integrálhatják a Firefly támogatását. Az egérpad persze nem csak fényeffektekkel működhet, hanem akár folyamatos, változatlan színű fénnyel is – minden csak beállítás kérdése. Valószínűleg a színe összehangolható a többi Chromás eszközünkkel is (billentyűzet, egér, füles).
 

Az új egérpad speciális, mikrotextúrázott borítást kapott, alja pedig csúszásgátló gumibevonattal rendelkezik, így garantálható a kellő stabilitás. A 380 grammos egérpad felülete remek egyensúlyt kínál a sebesség és a pontosság között, felülete pedig 355 x 255 milliméteres, így elég nagy területen egerészhetünk. A felhasználói élményt kicsit beárnyékolhatja a 4 milliméter vastag egérpad felső éle mentén elhelyezett kis egység, amelybe a játék hevében könnyen beleütközhet az egér kábele és/vagy a játékos keze, akármennyire is kompakt az elektronika háza, így a koncepció nem biztos, hogy megfelel majd a profi eSportolók igényeinek.
 

Az extravagáns egérpad természetesen nem lesz olcsó: európai listaárát 74,99 euróban határozták meg. A Razer Firefly várhatóan júniustól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.
 
 
 
Forrás:
http://ipon.hu/