Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Túl kicsi a konyhád? 4 tipp, hogy nagyobbnak tűnjön a tér

2016-07-02

 
Ha kicsi a konyhád, akkor sem kell lemondanod egy stílusos, tágasnak ható térről. Adunk néhány ötletet, hogy mit tehetsz, ha azt szeretnéd, hogy ne tűnjön túl zsúfoltnak a rendelkezésre álló hely.
 
 

Fesd fehérre!

Nem is kell feltétlenül új bútort venni, akár le is festetheted a régit. A fehér tágítja a teret, így ha a munkalapot, a falakat, a mennyezetet és a szekrényeket is ilyen színűre fested, akkor a legkisebb konyha is sokkal nagyobbnak tűnik majd. Ügyelj arra, hogy ezt a semleges színt azért ellensúlyozd valamivel: szerezz be feltűnő színű kiegészítőket!

 

Fényárban úszva

A természetes fény bármilyen teret nagyobbnak mutat. Ha nagy ablakok vannak a helyiségekben, akkor szerencséd van, de ha nem, akkor is tudsz mit tenni az ügy érdekében: olyan árnyékolót válassz, ami szinte teljesen átereszti a napfényt.

 

Csíkokkal a sikerért

Ugye, mindig azt mondják, hogy a csíkos kövérít! Nos, ez a lakás esetében is így van! Próbáld ki a csíkozást például a járólapon, és meglátod, hogy megnyúlik a látszólagos alapterület. Hasonló hatás érhető el a fal csíkosra festésével vagy egy csíkos szőnyeggel is, bár utóbbit a konyhába inkább nem javasolnánk.

 

Átlátszó szekrényajtók

Az egyik legköltséghatékonyabb módja annak, hogy a konyha nagyobbnak tűnjön, ha a szekrények ajtaját átltszóra cseréled. Ennek hatására ugyan belátnak majd a szekrényekbe, de ennyivel is nagyobbnak hat majd a tér.

 

Forrás:

www.femcafe.hu/