Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Új felszerelést kapott az Arad megyei kórház

2014-11-07

Új orvosi felszerelést adott át pár napja a megyei önkormányzat az alárendeltségébe tartozó megyei kórház sebészeti, ortopédiai, aneszteziológiai és intenzív-terápiás (ATI) osztályának, a korszerű gépeket be is mutatták többek között Nicolae Ioţcu megyei tanácsi elnök és Teodora Olaru kórházmenedzser jelenlétében. A modern, mintegy 1,2 millió euró értékű felszerelést lízingszerződés alapján kapja használatba a kórház, a részleteket értelemszerűen a megye fogja törleszteni.

A beszerzett gépek között megemlíthető két lélegeztető gép, egy defibrillátor, négy multifunkcionális műtőasztal, egy mobil Roentgen gép, egy LED-es technológiájú világítási rendszer stb.

„Sikerült a kórházat olyan modern gépekkel felszerelni, melyek által orvosaink minőségibb ellátást tudnak majd biztosítani a pácienseknek. Az épületben jelenleg is folynak a modernizálási munkák, korszerűsítjük a sürgősségi osztályt (UPU), ugyanakkor 7 millió eurós uniós támogatásból felújítjuk a járóbeteg-szolgálatot is” – nyilatkozta Ioţcu, aki szerint a megyei tanács jelentős összegeket pályázott meg a kórházépület, illetve az orvosi felszerelések teljes felújítására. Reményeik szerint az elkövetkező két évben sikerül olyan szintre emelniük az Arad megyei egészségügyi szolgáltatások minőségét, hogy betegeiket ne keljen ezután a környező megyékbe vagy a magyarországi klinikákra szállítani a képességeiket meghaladó kezelések miatt.

Már csak az a kérdés, lesz-e elég szakember, aki ezeket a modern gépeket kezelje, hisz köztudott, hogy a megyei kórház is akut orvoshiánnyal küszködik, a képzett, tapasztalt személyzet külföldre való távozása miatt
 
 
Forrás:
http://erdely.ma/