Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Új városi vonattal villog a Siemens

2013-09-29

 

Calgary 60 új városi vasúti járművet (LRV) rendelt a Siemenstől. Az egymilliós lélekszámú kanadai városba, ahol a jelenlegi 56 kilométeren 44 állomást működtetnek a városi vonalakon, 2015 második felében jelennek meg az új generációs szerelvények.

Kanada harmadik legnagyobb városának, Calgary több mint egymillió lakosának tömegközlekedését emeli új szintre a város megrendelése. A városi vasút, mely napi 300 ezer utast szállít, igazi evolúciós ugrást hajt végre a következő két évben azzal, hogy a jelenlegi, 156 darabból álló járműflottáját a Siemens 60 darab új generációs vonatával fejleszti.

 

Az S200 típusjelű járműveket kifejezetten a kanadai zord időjárási viszonyok figyelembe vételével fejlesztették ki; a fűthető kapcsoló (kuplung) hóban-fagyban is üzembiztos, hasonlóképpen az áramkábeleket és dugaszoló csatolásokat is az extrém időjárás szempontjai szerint alakították ki. A villamosan fűthető, három rétegű ablakok csak részét képezik a tökéletesített szigetelésnek, mely összességében több mint 20 százalékkal kisebb a járműbelső hővesztesége, mint a korábbi modellek esetében. Ráadásul ez a jármű áramfelvételét is csökkenti.

Az S200 energiatakarékos üzeméhez a súlycsökkentett hajtástechnika is hozzájárul, ráadásul a fékezési energia visszanyerését is megoldották. A LED-világítással pedig még a szokásos neonvilágításhoz képest is akár 40 százalékkal kevesebb energiát vesz a szerelvény a világításhoz igénybe. Az S200-nek nyolc ajtaja van, ezek akadálymentesített ki-beszállást biztosítanak kerekesszékkel, gyerekkocsival vagy kerékpárral utazóknak.

Az amerikai Sacramentóban készülnek a Siemens vonatok, ahol a gyár áramellátásának 80 százalékát egy 2MW-os napelemes (PV) berendezés szolgáltatja. 

 

forrás:

http://www.hvg.hu/