Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Újra csilingel a fővárosi fényvillamos

2015-12-05

Péntek délután hetedik alkalommal is elindították a fővárosban a fényvillamost. A különleges UV-villamosokra 3500 méter fényfüzért aggattak fel, amin 39 200 LED izzó világít.

A villamos pontos menetrendjét tegnap ismertették. A fényvillamos az elmúlt években hétköznaponként a 19-es és a 14-es, hétvégén és ünnepnapokon pedig a 2-es villamos vonalán közlekedett, normál díjszabással. 

Idén az újpesti polgármester kérésére nem késő este jár majd a kerületben, hanem december 19-én, szombaton 17 és 21 óra között menetrend szerint közlekedik a 14-es vonalán. Az északi végállomása Újpesten a Városházánál lesz.

Fényvillamos Debrecenben és Miskolcon is jár néhány éve a karácsonyi időszakban.

Miskolcon idén adventkor újra elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos, melyet negyedik éve készítenek lelkesen a közlekedési vállalat dolgozói. Minden évben megújul, egy-egy új látványelemmel gazdagodik ez a különleges szerelvény, tavaly a csillagos égbolt nevű mennyezeti panel, idén egy elektromos látványkandalló és egy kanapé teszi még szebbé, még hangulatosabbá.

A város adventi villamosát idén kívülről közel egy kilométernyi fényfüzér, kétszáz méter fénycső, belülről az ún. LED-es csillagos égbolt, egy elektromos látványkandalló, egy szép kanapé, valamint több száz karácsonyi dísz és több száz méternyi díszítőszalag öltözteti ünnepi pompába.

A főváros legújabb dobása a Mikulástroli, amely különleges külső megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik és gyűjti az ajándékokat a rászorulóknak december 19-ig.

 

Forrás:

www.index.hu