Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Védelmi radarokat építettek a 4-es metróba – fotókkal

2014-04-04

A 4-es metróban lézeres védelmi radarok figyelik folyamatosan az állomásokon a peron melletti vágányteret az utasok biztonsága érdekében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

4-es metró újszerű műszaki megoldásai között mutatta be a BKK azt a lézeres védelmi radart, amely az állomásokok a peron melletti vágányteret pásztázza és megelőzheti a gázolásokat. A berendezésről fotókat is közzétettek a Facebookon, ezeken a peronnal szemben lévő falnál látható hosszú, sárga csíkok a radarok.

A radarok az érkező metrószerelvénynek azonnali vészfékezési utasítást adnak és az energiaellátó rendszer is automatikusan lekapcsol, ha 30 centiméteresnél nagyobb tárgy vagy esetlegesen egy ember beesne a vágányok közé. Az utasvédelmi radar teljes mértékben kiváltja a korábbi metróvonalakon megszokott, a peronokra telepített vésznyomógombokat és a gyors reakcióidő miatt egyértelműen növeli a metró biztonságát – közölte a BKK.

A biztonsági sávot a 4-es metró vonalán is szabadon kell hagyni, ezt a peron szélein LED-es fénnyel világító vonalak is jelzik – idézte fel a BKK. 

 
 
 

 
Forrás:
 
http://hvg.hu/