Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Vége a plazmatévéknek

2014-08-30

A nagy gyártók közül a Samsung és a Panasonic már bejelentette, hogy leállítják a plazmatévék gyártását, az LG-nél pedig már csak azon gondolkoznak, hogy mikor.

Tavaly világszerte már csak alig több mint 10 millió plazmakijelzős tévét adtak el, a DisplaySearch szerint jövőre pedig már csak 5 milliót fognak. A HWSW szerint egyik gyártó sem vállalta fel, hogy a már erősen hanyatlóban levő szegmensbe elhozza a 4K felbontást – mivel ennek kifejlesztése egyszerűen gazdaságtalan lenne –, ez viszont egyúttal a plazmatévék fejlődésének totális végét jelenti.


Az informatikai szakoldal emlékeztet: a plazmatévék sokáig uralkodók voltak a lapostévék területén, de az LCD panelek gazdaságosabban voltak gyárthatók, a LED háttérvilágítás megjelenése pedig végleg eldöntötte a harcot.A nagy gyártók közül a Panasonic és a Samsung is bejelentette már, hogy felhagy a plazmatévék gyártásával és most ugyanerre készül az LG is – írja a HWSW. A dél-koreai vállalatnál magát a döntést már meghozták, most azt tanulmányozzák, hogy pontosan mikor lenne legjobb kiszállni a szegmensből.

 

Forrás:

http://hvg.hu/