Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Vezérelhető LED világít az Nvidia speciális SLI hídjain

2014-09-27

Az Nvidia egy meglehetősen fura kiegészítőt jelentett be, ami nem más, mint egy háromféle kiszerelésben elérhető, LED-es világítással is ellátott SLI híd.
 
A GeForce GTX sorozatú videokártyákat megcélzó újdonság igényes felépítéssel érkezik, a rajta található NVIDIA logó mögött pedig LED-es világítás lapul, így a termék a modderek körében alighanem hamar népszerű lesz.
 

Persze fontos hozzátenni, hogy a szóban forgó SLI híd ezúttal nem rugalmas, hanem fix felépítéssel rendelkezik, így a videokártyák egymáshoz képest csak a híd csatlakozói által engedélyezett távolságra, azaz meghatározott PCI Express x16-os slotokba pakolhatóak. A kínálatban összesen háromféle SLI híd lapul: kettőt kétutas SLI rendszerek építéséhez lehet használni, míg a harmadik a háromutas SLI rendszereket veszi célba. Az egyik kétutas SLI hídnál a videokártyák kétslotnyi távolságra helyezkedhetnek el egymástól, a másodiknál pedig háromra, míg a háromutas SLI híd esetében minden videokártya kétslotnyi távolságra lehet egymástól.

A LED-es SLI hidak az Nvidia Game24 rendezvényén már megcsodálhatóak voltak, ám most érkezésüket is bejelentették. Az újdonságok első körben sajnos csak az Amerikai Egyesült Államok, illetve Kanada területén lesznek kaphatóak, de idővel valószínáleg hozzánk is eljutnak.
 
  

Az LED-es SLI hidak elég borsos árcédulával érkeznek: a kétutas SLI hidak egyenként 29,99 dollárba kerülnek, míg háromutas társukért 39,99 dollárt kérnek el. A termékek nem sokban különböznek az EVGA kétutas SLI rendszerekhez készített, LED-es világítással ellátott hídjától, viszont az Nvidia háromutas SLI rendszerekhez is kínál majd ilyen speciális SLI hidat.

Az Nvidia a LED-es világítással ellátott SLI hidakat minden modern GeForce GTX sorozatú videokártyához ajánlja, azt viszont fontos kiemelni, hogy a támogatás csak a referencia modellekhez jár – az egyedi hűtéssel ellátott videokártyáknál beleütközhet a hűtőbe az SLI híd. A támogatott videokártyák között az alábbiak szerepelnek: GeForce GTX 770, GTX 780, GTX 780 Ti, GTX TITAN, GTX TITAN Black, GTX 970 és GTX 980.

A LED-es világítás vezérléséhez a GeForce Experience szoftver 1.7-es, illetve ennél újabb kiadására van szükség.
 
 
Forrás:
http://ipon.hu