Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Vicces videóval alázza a Lexus az elektromos autókat

2014-11-12

A Toyota nem hisz az elektromos autókban. Most egy Lexus CT 200h-t és egy BMW i3-ast felhasználva, vicces videóban mondja el, hogy miért nem…
 
Korábban a Toyota is gondolkodott elektromos autó gyártásában, aztán végül lemondott a széria érett modell piacra dobásáról.
 
 
Inkább a hibrid/konnektoros hibrid és hidrogén hajtású irányvonalat erősíti. Most a Lexus CT 200h-t használta fel arra, hogy borsot törjön a rivális elektromos autók orra alá. A kiszemelt áldozat a nem rég bemutatott és már hazánkban is kapható BMW i3.
 
      
Kattints a képre a videóért!
 
      
A videóban két baráti társaság indul a kaliforniai Van Nuys-ból Las Vegasba. Az egyik egy hibrid Lexus 200h-val, a másik pedig az elektromos BMW i3-mal vág neki a 486 kilométeres útnak. A villanyautós társaság öröme szépen lassan szertefoszlik, ahogy rendszeresen és hosszan tölteni kényszerülnek a trendi autót.

Nyilván nem véletlen, hogy a készítők nem a 480 kilométeres hatótávú Tesla Model S-t választották, hanem a jóval szerényebb képességű BMW-t, ezzel 130-160, (esetleg, nagyon spórolva 200) km-t lehet megtenni egy-egy töltéssel. Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az i3 is megrendelhető hatótávnövelős hibridként. Így, a csomagtartó alá helyezett kéthengeres robogó motorral már nagyjából meg lehet duplázni ezt az értéket.
 
Arra mindenesetre hatékonyan hívja fel a film a figyelmet, hogy bár az elektromos autók számos területen teljesítenek kiválóan, de velük egy alig 500 km-es túra még 2014-ben is kellemetlen tortúra lehet.
 
 
Forrás:
http://energiaoldal.hu/