Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Világítasz, ha megmágneseznek?

2015-11-19

A Grindhouse Wetware biohekkerei ismét bőr alá ültetett csipekkel sokkolnak. A most bemutatott Northstar V1 nevű csip nagyjából akkora, mint egy kéteurós; ez nagy előrelépés a Circadia 1.0 nevű csiphez képest, amit szintén a bőr alá kellett varrni, de akkora volt, mint egy cigisdoboz.
 
Az önkéntes jelentkezőnek, Shawn Sarvernek ugyanaz a tetoválóművész ültette be a kezébe a csipet, aki a Circadia 1.0-val is elvégezte a beavatkozást; erre orvosok nem voltak hajlandók. A művelethez Österlund egy steril szikével felvágta a bőrt Sarver karján, hogy a seben át betolhassa és a helyére igazíthassa az implantátumot. Ezután összevarrta és bekötözte a sebet, és a biocsip máris használható volt. Az egész beavatkozás 15 percig tartott.
 
"Az első prototípus, a Circadia annyira őrült koncepció volt, hogy csak magamat használhattam kísérleti nyúlként, ha lelkiismeretes akartam lenni. Most készült egy miniszéria a Northstar csipekből, hogy más tagok és a csiprajongó ismerőseink is kaphassanak belőle." – mondta Tim Cannon, a biohekker, aki magába ültette a Circadiát.
 
"A varratok hihetetlenül kényelmetlenek, folyton beleakadnak a ruhámba." - mondta Sarver a beavatkozás után.
 
Sarver megmutatta, mit tud az eszköz: ha egy mágnest közel tartott az implantátumhoz, Sarver alkarján öt vörös LED villant föl. Úgy becsülték, hogy ezt a műveletet még legalább tízezerszer el lehet végezni, mielőtt a telepek végleg lemerülnek és nem lehet őket újratölteni. A fejlesztők mindent alacsony energiafelvételi üzemmódban használnak, hogy az implantátum tovább kitartson. A ledeket is úgy programozták, hogy tíz másodperc inaktivitás után kapcsoljanak ki.
 
        
 
Na de mire jó ez? Hát például arra, hogy az ember így utánozhatja a biolumineszenciát, vagyis az állati fénykibocsátást. És hogy annak mi hasznát veszik? Gyakorlatilag semmit; a biohekker-közösségnek ez egy újabb sikeres részeredmény. A Grindhouse Wetware nem a pénzre hajt, hanem a valóságba akarja átültetni a sci-fit. Lássuk be, ezt tényleg nem lehet a Halálcsillag megépítésével kezdeni; elsőre megteszi egy bőr alá ültetett fénykibocsátó kütyü is.
 
 
Forrás:
www.index.hu