Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Wifi jön egy budai lámpaoszlopból

2015-11-20

Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az önkormányzat, az elektromos autóval rendelkezők, és nem mellesleg az internetezők számára is előnyökkel jár.

Az egyedülálló berendezésbe szerelt villanyautós töltő, ingyenes wifi, korszerű LED-világítás, biztonsági kamera és vészgomb olyan szolgáltatásokat nyújtanak egy helyen, amelyek az informatikai hátteret biztosító T-Systems szerint nagymértékben javítják a városi élet minőségét.

Hazánk első intelligens közvilágítási oszlopa alapvetően öt rendszert, illetve funkciót egyesít. Az ELMŰ-ÉMÁSZ infrastruktúrájára épülő okos elektromosautó-töltő 22 kW (3x32 A) teljesítmény leadására képes, és kompatibilis a társaságcsoport e-kWh nevű alkalmazásával. A berendezés része egy ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosító wifi router is, amely 180 méter sugarú körben 200 felhasználó igényeit képes egyszerre kielégíteni.

Fotó:

Az oszlopra szerelt biztonsági kamera, amely a kerület 50. térfigyelő eszköze, valamint a rendőrséggel való kapcsolat létrehozására alkalmas vészgomb a lakosok és a járókelők biztonságát szolgálja. A világítási funkciót korszerű és energiatakarékos LED fényforrások látják el. Mivel az intelligens közvilágítási oszlop a moduláris felépítésből adódóan testre szabható, a felsoroltakon kívül további rendszerelemek integrálására is lehetőség van.
 
 
Forrás:
www.hvg.hu