A LED szalagok a XXI. század praktikus és energiatakarékos világítástechnikai eszközei. Nem csak a modern stílusú ingatlanokban mutatnak jól, hanem tulajdonképpen bármilyenben. Segítségükkel egyszerre érhető el elegáns hatás, és ugyanakkor egyfajta keretet adnak az enteriőrhöz.

Az otthonos és hangulatos elemeknek köszönhetően új köntösbe öltöztethetjük a bútorokat, a tereket, és harmóniát teremthetünk. Cikkünkben most azokat az előnyöket vesszük sorra, melyeknek hála a LED szalag világítás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

  1. Stílus és design

A LED szalagokban rejlő lehetőségek mellett a legtöbben a stílusos végeredmény miatt döntenek. A LED szalag világítás egyik nagy előnye, hogy nem csak a megfelelő fényviszonyok teremthetőek meg segítségükkel, hanem egyéb érzékszerveinkre is hatással vannak. A színek befolyásolják hangulatunkat, és a hangulatos fények bármely helyiséget egyedi világítástechnikával ajándékozzák meg. A falak szinte izzó fénybe borulnak, a bútorok pedig egyfajta légies megjelenésnek örvendenek. A stílus és a design kettősének sajátos érvényesülése az, amit a LED szalag világítástól megkaphatunk. A harmonikus, hangulatos enteriőr egyéni ízlés szerint alakítható, ebben pedig a változatos színválasztékkal bíró szalagok kiemelt szerepet játszanak.

  1. Csökkentsd az ökológiai lábnyomod!

Amikor az ingatlanhoz tartozó világítástechnikáról van szó, akkor ma már nem mehetünk el az energiatakarékosság kérdése mellett. Az világítás minden nap több órán keresztül használatban van, így folyamatos fogyasztást generál. Korántsem mindegy tehát, hogy mindez mennyivel növeli a havi rezsiköltséget, valamint mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után ezzel összefüggésben. Az energiatakarékos megoldások kedvelői számára remek választás a LED szalag világítás, mely az egész teret hangulatos fénybe borítja. Az akár 50 ezer órás élettartam önmagáért beszél, ráadásul kültéren és beltérben egyaránt felhasználhatóak az eszközök.

  1. Változtatható színek

A változtatható színű, úgynevezett RGB szalagok minden korábbinál szélesebb választékban állnak rendelkezésre. Indirekt világítás gyanánt a szoba egyenletes megvilágítása lehetséges segítségükkel, s mindez teljesen árnyékmentesen történik. A színek közérzetre gyakorolt hatásához kétség sem férhet. A megfelelő színekkel kiemelhetőek a helyiség bizonyos pontjai, harmonizálhat a világítás a bútorokkal, vagy éppen a falak színével, de fókuszba állíthatjuk kizárólag hangulatunkat is, és ahhoz passzolóan váltakoztathatjuk a színes LED szalag kínálta lehetőségeket.

  1. Egyénre szabható megoldások

Miként a lakberendezésben, úgy a világítástechnika területén is egyre többen érdeklődnek az egyénre szabható megoldások iránt. Természetes, hogy ha otthonunk falai között töltjük az időt, akkor szeretnénk, ha minden saját ízlésünknek és elképzeléseinknek megfelelő lenne. A LED szalag világítás nagy előnye, hogy mind az elhelyezés módját, a felhasznált szalagok mennyiségét, mind a színeket illetően egyénre szabható a végeredmény. Akár a teljes falfelületet bevilágító, a mennyezet és a falak találkozásához elhelyezett szalagok mellett is dönthetünk, de a LED csillagos égbolt és a LED panelek is nagy népszerűségnek örvendenek.

  1. Egyszerű kivitelezhetőség

A LED szalagok egyszerűen vezérelhetőek, változtatható színük illetve fényerősségük. Biztonságos, alacsony feszültségről, rendszerint 12V-ról működtethetőek, és akár szettben is elérhetőek. Egyszerre szerezhető be a LED szalag, a tápegység és a vezérlő, így még azzal sem kell bajlódni, hogy külön-külön keresgéljük az egymáshoz passzoló megoldásokat.