A színek közérzetre gyakorolt hatásához kétség sem férhet. A bennük rejlő erőt érdemes kihasználni akkor is, ha lakberendezésről, a bennünket körülvevő tér alakításáról van szó. A kék folyamatosan jelen van környezetünkben. Gondoljunk csak az óceánok vagy az ég kékjére, és máris láthatjuk, hogy sokkal gyakoribb szín, mint azt hinnénk. A kék LED szalag iránt nem véletlen mutatkozik egyre nagyobb érdeklődés.

A békét és nyugalmat árasztó szín olyan kémiai anyagok termelődését indítja be a szervezetben, amelyek segítenek a feszültség feldolgozásában. Ez utóbbiban pedig, valljuk be, a legtöbbünknek része van a hétköznapokban. Remek választás lehet tehát például a hálószobában a kék LED szalag, aminek köszönhetően könnyebben rá lehet hangolódni a kikapcsolódásra és a pihenésre. Mivel a kék a munka hatékonyságát is előremozdítja, ezért hasznos lehet akár a dolgozószobába is ilyen árnyalatú LED szalagot választani.

A kék egyébként jótékony hatással bír azokra, akik szeretnének megszabadulni a felesleges kilóktól, hiszen csökkenti az étvágyat. Érdekesség, hogy például a súlyemelők nagyobb erő kifejtésére képesek kék színűre festett edzőteremben.

Kétség sem férhet tehát ahhoz, hogy a kék előnyösen befolyásolja a szellemi és a testi teljesítőképességet, és ugyanakkor azt a nyugtató hatást lehet elérni segítségével, melyre oly nagy szüksége van legtöbbünknek. LED világítás választásakor is megéri elgondolkodni ezen, és a kék LED szalagot legalább az otthon egyik helyiségében alkalmazni, kihasználva ezzel a színpszichológia elméletét.