Igényes világítástechnikai megoldást keresel? Fontosnak tartod a megfizethetőséget, de ennek oltárán a minőséget sem áldoznád fel? A korszerű megoldások között évek óta előkelő helyet foglalnak el a LED szalagok. Felhasználásukkal változatos, izgalmas világítástechnikai rendszerek építhetőek ki, de akkor is ideálisnak bizonyulnak, ha például csak a konyhapultot, vagy egy-egy polcot szeretnénk ilyen módon megvilágítani. De vajon miben rejlik előnyük? Melyek azok a kiegészítők, amelyekre mindenképpen szükségünk lesz a LED szalag használatához? Milyen típusok érhetőek el napjaink kínálatában?

Beltéri LED szalag izgalmas színekkel

A LED szalag kínálta előnyökre leggyakrabban a belső terekben esik a választás. A legjobb az egészben az, hogy teljesen egyéni igényekre szabhatóak a LED rendszerek. A színét megválaszthatjuk a lakberendezési irányzatnak, a lakástextíliáknak megfelelően. A klasszikus fehér és meleg fények mellett színes LED szalag kínálat is széles választékban elérhető. Felhívhatjuk a szalagok segítségével a figyelmet a helyiség bizonyos területeire, de akár a teljes világítástechnikai rendszert is megvalósíthatjuk felhasználásukkal. Többféle méret közül válogathatunk, így a 30 ledtől kezdve akár a közel 200-ig többféle színben is találhatunk az online kínálatban.

LED szalag a lakásban

Vízálló LED szalag külső helyszínekre is

A LED szalagok használatának lehetősége nem merül ki a belső terekben. Arra azonban mindenképpen figyeljünk, hogy ha a fürdőszobában, mint nedves helyiségben szeretnénk LED csíkot alkalmazni, akkor feltétlenül a vízálló LED szalagok közül válasszunk. Ez utóbbiak egyébként a külső területekre is ideális választásnak bizonyulnak.

Fehér vagy színes fényeket teremthetünk a terasz környékén, a kertben, vagy akár a kerti tó mellett is. Játszhatunk a színekkel, de tetszés szerint darabolhatjuk is a szalagokat, hogy a megfelelő hosszúságot sikerüljön elérni az adott terület igényeihez mérten.

A flexibilis LED szalag remekül alkalmazható akkor is, ha nem vízszintes felületre szeretnénk azt felhelyezni. A háztartások igényein túl a cégekre is gondolnak a gyártók, ugyanis a dekor-és reklámipar is előszeretettel használja a LED szalagokat akár külső területen, például táblavilágításként, akár kirakatok megvilágítása kapcsán.

LED szalagok bármely helyiségben

A LED szalagok rendkívül változatosan felhasználhatóak. Legyen szó polcok megvilágításáról, vitrinek világításáról, vagy a mennyezet és falak közötti területen körbefutó szalagokról, az aluprofil segítségével igényes megjelenéssel bír majd a rendszer. A megfelelő távirányítóval gondoskodhatunk a kényelemről, hiszen ezen keresztül a fényerősség, sőt, színes szalagok esetében a szín is változtatható. Fontos, hogy a vonatkozó tápegység kiválasztásakor a szalag feszültségét szem előtt tartsuk, viszont ma már szettben is beszerezhető LED szalag, mely mellé a hozzá passzoló tápegység, fényerő szabályozó is jár.

LED csillagos égbolt a különleges megoldások kedvelőinek

A változatosan alkalmazható LED szalagok igazi királynőjének számít a LED csillagos égbolt, amely különleges, elegáns hatást kelt és egyéni igények szerint alakítható. Esetében egy álmennyezet kerül felszerelésre, melyben négyzetméterenként 150 led található meg. Kitűnően alkalmazható fővilágításként, és a stílusteremtésben is kiemelt szerep jut a rendszernek. Akár bonyolult formákban is megszülethet a LED csillagos égbolt, mely tulajdonképpen bármely helyiségbe ideális választás lehet.

Érdemes kihasználni a LED szalagok kínálta lehetőségeket, hiszen környezettudatos, energiatakarékos, és kétségkívül igényes megoldásnak bizonyulnak azok.