A LED szalagok mind több otthon szerves részét képezik. A kínálat igen széles, és a klasszikus, natúr, hideg és meleg fehér fényeken túl színes LED szalagok és változtatható színű RGB szalagok is megtalálhatóak abban.

LED szalag felragasztása

A különleges megoldások szerelmesei LED csillagos égboltot valósíthatnak meg, vagy egyetlen dimmer segítségével irányítható, akár több helyiségben is jelen levő rendszert építhetnek ki. Nem ritka az sem, hogy mindössze a konyhapult megvilágítására szeretnénk LED szalagot használni, vagy a nappali polcát emelnénk ki ilyen módon.

A LED szalag felragasztása típustól függetlenül igen egyszerű, ugyanis a legtöbb szalag öntapadós hátsó résszel rendelkezik. Így a megfelelő vezérlők és táp csatlakoztatásával együtt könnyedén felragasztható a fényforrás. Nem csak a megfelelő fényviszonyokat várhatjuk az eszköztől, hanem a stílusteremtés fontos elemévé is válhat az.

Akár több szalagot is csatlakoztathatunk egymáshoz, ez kifejezetten kedvelt megoldás akkor, ha a mennyezet és a falak találkozásához szeretnénk ezt a fajta világítástechnikát alkalmazni. Míg az egyszerűbb LED-es kialakítás kapcsán sokan maguk oldják meg a LED szalag felragasztása és csatlakoztatása során felmerülő feladatokat, addig komplett rendszerek kiépítésekor hasznos lehet akár világítástervezés szolgáltatást választani. Ennek hála szakemberek segítenek a tervezésben és a kivitelezésben. A LED fények költséghatékony és környezetbarát megoldást is jelentenek egyúttal, ami a fenntartható fejlődés érdekében nem elhanyagolható.