A LED szalagok minden korábbinál kedveltebbek. Nem véletlen, hiszen energiatakarékosságuknak köszönhetően csökkenthető a rezsi és persze az ökológiai lábnyom is. Az akár 25 ezer órán át világítani képes LED-ek költséghatékony és egyúttal igen stílusos választásnak bizonyulnak. A hagyományos meleg, natur és hideg fehér fényeken túl színes LED szalagok is szép számmal megtalálhatóak napjaink kínálatában.

Kék LED szalagok

A kék LED szalag kifejezetten jó választás lehet nappaliba, vagy a fürdőszobába, de olyan vízálló változatok is léteznek, melyek például medencevilágítás kapcsán is megállják a helyüket. A vizes helyiségek esetében a víz színét idéző kék remek döntés. A színek hatással vannak az emberi szervezetre, és ez a kék LED szalag esetében sincsen másként.

A kék frissességet sugall és megnyugtat, de a kreatív képességekre is jótékony hatást gyakorol. Inspiráló jellegénél fogva olyan életterekben is kitűnő választás, ahol a kreatív energiák fontosak.

A sötétkék színt érdemes olyan helyiségekben használni, melyek elegendő alapterülettel rendelkeznek, kis helyiségben ugyanis nyomasztóan hathat. A kék LED szalag egyébként vitrin világítás kapcsán is jó választás, így ha nem komplett rendszerben gondolkodunk, mindössze a szekrény egyes részeit szeretnénk LED-es formában megvilágítani, akkor is érdemes a kék színre asszociálni. Természetesen a színes LED szalagok kínálata nem merül ki a kék színben, ugyanis zöld, sárga, piros, vagy akár a manapság nagyon divatos lila is elérhető napjaink választékában.