LED világításban gondolkodsz, de nem tudod, milyen megoldások közül választhatsz? A klasszikus fényforrások erejét egészítenéd ki hangulatod LED fényekkel? A szalagok mellett a mennyezeti LED lámpa is hatalmas népszerűségnek örvend, ráadásul a vele elérhető hatások is igen széles skálán mozognak.

A felülről érkező fény nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy megfelelő fényviszonyokat sikerüljön teremteni. A klasszikus mennyezeti lámpákon túl a mennyezeti LED lámpa is népszerű, éppen a benne rejlő lehetőségek apropóján.

A lakás megvilágításának kiemelt szerepe van abban, hogy miként érezzük magunkat a négy fal között. A LED fények kifejezetten jótékony hatással vannak a közérzetre és egyfajta biztonságérzetet is adnak. Látszólag ugyan egyszerűnek tűnik a megfelelő fényforrások kiválasztása, ám a gyakorlatban sokszor akadályokba ütköznek a lelkes laikusok.

Mennyezeti LED lámpa

Mennyezeti lámpa választás: tervezz előre!

A mennyezeti LED lámpa változatos kialakítással elérhető. Mielőtt azonban a kerek, a szögletes vagy például a süllyeszthető megoldások valamelyike mellett tennénk le a voksot, célszerű átgondolni, hogy milyen helyiségbe fogjuk azt elhelyezni. Nem mindegy, hogy az enteriőr mekkora fényt igényel, hová szerelhetőek be praktikusan a lámpák. A világítástervezés feladatát akár profikra is bízhatjuk, így egészen különleges világítástechnikai megoldások születhetnek. Akár többféle fényre is szükség lehet, így a mennyezeti LED lámpán túl a mennyezet alatt végigfutó LED szalag is szóba jöhet. Ez utóbbi egyébként helyi megvilágításhoz is ideális, például a televízió mögé, vagy polcvilágítás gyanánt.

Irányított fényforrások és energiatakarékosság

Ha világításról van szó, akkor természetesen nem mehetünk el az energiatakarékosság kérdése mellett. Az akár 35 ezer órán át is használható LED fények garantálják, hogy a rezsiköltségen ne mutatkozzon meg a hosszú órákon át alkalmazott világítás. Mindez nem csak a környezettudatosság, hanem a fenntartható fejlődés érdekében is kiemelt jelentőséggel bír. A mennyezeti LED lámpa ráadásul lehetővé teszi, hogy irányított fényforrásként szolgálja a világítás a megfelelő fényviszonyok megteremtését. Hasonló a helyzet a LED szalagokkal, melyek ma már nem csak dekorációs céllal, hanem akár önálló világításként is megállják a helyüket.

Modern stílus és elegáns összhatás

A mennyezeti LED lámpa rendszerint modern stílusjegyeket visel magán, de kiválóan passzol a minimál berendezésű otthonokba is. Az elszórtan, vagy szervezett egységet képezve kialakított rendszer nem csak meleg érzetet kelt, de a megfelelő színekkel és lakberendezéssel elegáns hatás is elérhető. A mennyezeti LED világítás előnyei nagyrészt ebben keresendőek, ugyanis az energiatakarékosságon túl megvalósítható olyan összhatás, amely messze megemeli az ingatlan értékét. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a fények hatással vannak érzékeinkre, hangulatunkra. Miért mondanánk le az igényes világítástechnikáról, ha az megfizethető áron kivitelezhető?

Világítástervezés szolgáltatással egyszerűbb

Ma már lehetőség kínálkozik arra is, hogy világítástervezés szolgáltatás keretein belül szakemberek működjenek közre az otthon rendszerének kialakításakor. Ez kifejezetten hasznos lehet olyan esetekben, amikor komplex rendszert szeretnének a tulajdonosok magukénak tudni. A mennyezeti LED lámpa mellett a LED szalagok és az úgynevezett LED csillagos égbolt is nagy népszerűségnek örvend. Segítségükkel a dekorvilágítás éppen úgy megoldható, mint a hagyományos, nagy fényerő megvalósítása.