A LED szalagok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem csak energiatakarékosságuk szól mellettük, hanem rendkívül sokrétű felhasználásuk is. A többféle méretben elérhető LED szalagok a lakás bármely helyiségében jól mutatnak, ráadásul méretre is vághatóak, ha túl hosszúnak bizonyulna egy 5 méteres szalag.

A LED szalagok tökéletesen passzolnak a gipszkarton elemekhez, így a mennyezetet, vagy akár a plafon és a falak találkozásánál levő részt is gond nélkül dekorálhatjuk ilyen módon.

5m LED szalag segítségével kiemelhetjük az álmennyezet bizonyos részeit a nappaliban, de az előszobába is elegáns hatást valósíthatunk meg. Nem ritka, hogy az 5m LED szalag túl hosszúnak bizonyul, ez rendszerint polcok kivilágításakor, süllyesztett megoldások alkalmazásakor, vagy például gardróbszekrény LED szalaggal történő ellátásakor történik. Ilyenkor a szalagon jelölt helyeken rövidebbre vágható a szalag, és így csatlakoztatható az a tápegységhez, valamint a választott vezérlőhöz.

Elsősorban hosszú, akár 5-10 méteres szalag alkalmazásakor fordul elő, hogy egyetlen betáplálási pont nem bizonyul elegendőnek. Ugyan a világítást az is meg tudja oldani, de a szalag egy részének fényei hajlamosak ilyenkor elhalványulni. Amennyiben szeretnénk ezt elkerülni, akkor több betáplálási pont alkalmazása javasolt.

Az 5m LED szalag színváltós változatban akár szettben is elérhető, mely tartalmazza az 5m RGB LED szalagot, a dugvillás tápegységet, valamint az RGB LED vezérlőt is, melynek segítségével a színeket és a fényerősséget is tetszés szerint lehet változtatni.