A LED szalagok izgalmas lehetőségeket rejtenek a lakberendezésben. Szerepük nem merül ki a fényforrásként való jelenlétben, hanem a stílus-és hangulatteremtés fontos eszközeinek is számítanak.

Különösen így van ez akkor, ha színes fényeket szeretnénk otthonunk falai közé varázsolni. Az RGB LED szalag ebben jár élen.

Fehér LED szalagok többféle színhőmérséklettel

Természetesen nem pusztán a színes LED szalagok kínálják az egyedüli lehetőséget akkor, ha LED-es megoldásokban gondolkodunk. A LED szalagok kínálatában az alapvetőnek számító fehér is megtalálható, és közöttük mindenki megtalálhatja azt a színhőmérsékletet, amely ideálisnak tűnik. A Meleg fehér fény hagyományos megoldásként tartható számon, és leginkább a 100-as égő sárgásfehér színéhez hasonlítható. A természetes fehér fény kevésbé sárgás, már-már majdnem fehér szín.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az egyik leggyakrabban választott színhőmérséklet a LED szalagok között. A hideg fehér fények kékes fénnyel világítanak, és a lakberendezésben kevésbé népszerűek, sokkal inkább kirakat világítás vagy például ipari felhasználás terén esik rá a választás, ahol inkább a fényerő. mintsem a kibocsátott fény színe a fontos. A LED szalagok nem pusztán fehér fénnyel állnak rendelkezésre, hanem a színes típusok is minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek. Az alapszínnek számító kék, sárga, zöld és piros mellett a lila és a rózsaszín is kedvelt a vásárlók körében.

Változtatható színű RGB LED szalagok

A LED szalagok piacán kétségkívül ezek a leginkább keresettek. Esetükben RGB vezérlő és távirányító segítségével nyílik lehetőség a színek kapcsolására. A LED chipekre különböző feszültséget juttatva más és más színek érhetőek el. A szalaghoz kapcsolódó távirányítón egyszerűen ki lehet választani a szükséges színt, és máris újszerű hangulat varázsolható a négy fal közé.

A nagy fényerőt nem igénylő tevékenységekhez kitűnő választásnak bizonyul az RGB LED szalagok által is megjeleníthető fehér fény. Nem csak a színek változtathatóak, hanem a megfelelő dimmer segítségével a fényerősség is. Ennek leginkább akkor vehetjük hasznát, ha még inkább meghitt hangulatot szeretnénk teremteni.

Dekoráció és fényforrás egyszerre

A színek hangulatra gyakorolt hatásához kétség sem férhet. Nem véletlen bizonyulnak az RGB LED szalagok ideális választásnak az enteriőr otthonossá, intimmé varázsolásának érdekében. A dekorációs szerepet is betöltő rendszer körbefuttatható a mennyezet és a falak találkozásakor, mennyezetre helyezhető panelek alakíthatóak ki segítségével, de a bútorok dekorfénnyel történő ellátásakor is megállják a helyüket. A vízálló megoldások fürdőszobában is kitűnő választásnak bizonyulnak, lépcsőfeljárók esetén is érdemes mellettük letenni a voksot.

RGB LED szalag szettben is

A LED szalagok irányítórendszerrel együtt szettben is elérhetőek, így ha mindent egyszerre, felesleges kattintások és keresgélés nélkül szereznél be, akkor ez a megoldás lehet a megfelelő számodra. Az RGB LED szalagok akár az otthon minden helyiségében helyet kaphatnak, alkalmazásuk a változtatható színeknek köszönhetően igazán izgalmassá teszi a tereket. A hálószobai ágytámla környékén, a konyhasziget körül, vagy a helyiség egyes területeinek kiemelésekor is jó döntés lehet a LED szalag.

S hogy mi alapján érdemes választani a színes, vagy éppen a változtatható színű szalagok közül? Az RGB LED szalag nyilvánvalóan többféle lehetőséget rejt magában, de a hagyományos színes LED szalag is elegendőnek bizonyulhat, ha konkrét elképzelésünk van arról, milyen színt részesítenénk előnyben. Hasznos lehet figyelni a helyiség falainak színére, a burkolatokra és persze a bútorok stílusára.