Az ingatlanok belső tereiben a lakberendezésen és a belsőépítészeti megoldásokon igen sok múlik. Míg ez utóbbi elsősorban pénzkérdés, addig remek lakberendezési ötletekkel találkozhatunk online, és a másodkézből beszerzett textíliákkal, bútorokkal, kiegészítőkkel személyre szabhatjuk a helyiségeket. Van azonban valami, ami szintén szerves részét képezi otthonunknak, ez pedig nem más, mint az alkalmazott világítástechnika.

Hangulat-és fényteremtés távirányítós LED szalaggal

A távirányítós LED szalag minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Segítségével megvalósíthatóak azok az apró ötletek, amelyek azonnal otthonossá és meghitté varázsolják a tereket. A LED rendszer tulajdonképpen bármilyen világítás típus esetén alkalmazható. Felhasználhatjuk mennyezeti világításra, falakra, dekorációs céllal és irányfényként is funkcionálhat az. A titok inkább abban rejlik, hogy miként integrálható optimálisan a távirányítós LED szalag az adott helyiség viszonyai közé, méghozzá az esztétikát és a stílust is szem előtt tartva.

Egyedi megoldások minden helyiségben

Ma már világítástervezés szolgáltatással is találkozhatunk, de akár saját magunk is megvalósíthatjuk a LED szalagokkal elképzelteket. Az ilyen rendszer megfizethető, energiatakarékos és elképesztő végeredmény születhet egy kis kreativitással és rálátással. A nappaliban egyfajta moziszerű hatást érhetünk el azzal, ha a televízió mögötti területet megvilágítjuk. A távirányítós LED szalag lehetővé teszi, hogy változtassuk a színt és a fényerőt, így mindig egyénire szabhatjuk a hatást.

A konyhában elsősorban a munkapult megvilágításakor esik az ingatlantulajdonosok választása a LED szalagra, de a szekrény lábazatát vagy akár a hűtőszekrényt is kiemelhetjük ezzel a korszerű és igényes világítástechnikával. A fürdőszoba az otthoni wellness helyisége, így korántsem mindegy, hogy itt milyen környezetben tudjuk átadni magunkat a kikapcsolódásnak.

Megvilágíthatjuk a tükör körüli területet, a falak és a mennyezet összefutásánál is elhelyezhetjük a LED szalagot, de akár a vízálló szalagok a kád vagy a toalett környékére is ideálisnak bizonyulhatnak. Érdemes szabadon engedni a fantáziánkat, hiszen a legjobb dolgok rendszerint ilyenkor születnek. A vízálló LED szalagok egyébként akár akváriumban, medencében is felhasználhatóak, ám nagyon fontos, hogy az esetleges betáplálás és persze a vágások helyén gondoskodjunk a szigetelésről.

A LED világítás különösen hangulatos lehet a hálószobában, kialakíthatunk az ágy köré egy igényes rendszert, de akár a baldachinos ágyak mintájára felfüggesztett textíliákat is dekorálhatjuk ilyen módon. Ebben a helyiségben fókuszba kerülnek a hangulatfények, melyeket a LED szalagokkal prémium színvonalon valósíthatunk meg.

LED szalagok a közös terekbe

Gyakran találkozni a nappaliban LED világítással, de például a lépcsőfeljáró esetében is sokan szívesen választják az ebben rejlő lehetőséget. Ez utóbbi kapcsán nem csak a hangulatos világításról van szó, hanem a biztonságról is, hiszen így sötétben garantáltan jól láthatóak lesznek a lépcsőfokok.

A különféle színekben kapható, vagy akár színváltós távirányítós LED szalagok egyszerűen felszerelhetőek, mivel hátsó részük öntapadós. Üzemelhet akkumulátorról a rendszer, de szakember segítségével akár áramforrásba is köthető az, így a fel-és lekapcsolás még könnyebben megoldható. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a távirányítós LED szalagok a leginkább egyszerűek, hiszen így bárhonnan irányíthatjuk a rendszert, változtathatjuk a fényerősséget vagy a színvilágot.