A világítástechnikáról alkotott elképzelések rengeteget változtak az elmúlt években. Míg évtizedekkel ezelőtt főként a dolog funkcionális oldala érdemelt figyelmet, addig manapság a világítástól nem csak ezt várjuk el. Ugyan a designer lámpák és a látványos mennyezeti megoldások még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, de van valami, ami ezeknél sokkal izgalmasabb végeredményt képes produkálni a lakásban.

Igen, nem más ez, mint a távirányítós LED szalag, mely változatos felhasználási lehetőségekkel áll rendelkezésre, tulajdonképpen a lakás bármely helyiségében. Nem csak beltérben érdemes mellette letenni a voksot, hanem akár a házat övező környezetben, a kertben is.

taviranyitos led szalag

A LED szalagok gyakran a mennyezet és a falak találkozási pontjainál vannak elhelyezve, de nem ritka a LED panelek alkalmazása, vagy például a nagy népszerűségnek örvendő LED csillagos égbolt kialakítása. Az egyszerűbb megoldások kedvelői számára is hasznos lehet, ha a rendszer kényelmesen irányítható, és a kanapéról állíthatjuk a fényerősséget vagy éppen a színárnyalatot. A távirányítós LED szalag csomagban is elérhető, így a megfelelő távirányítókkal, vezérlőkkel együtt sikerülhet beszerezni a korszerű, energiatakarékos világítástechnikai megoldást.

Falra szerelhető dimmer

A dimmer lehetővé teszi, hogy a távirányítós LED szalag fényerőssége igény szerint változtatható legyen. Akár falra szerelhető változatban is beszerezhető a készülék, ami nem csak a ki-és bekapcsoláshoz ideális, hanem a már említett fényerősség alakításához szintén. A csavarokkal rögzíthető dimmer segítségével a lakás több helyiségében megtalálható LED szalagok is tetszés szerint irányíthatóak, így azok számára különösen ajánlott, akik a LED-es megoldásokat otthonuk több pontján is előnyben részesítik.

Rádiófrekvenciás távirányító

A nagyteljesítményű LED szalagok esetében tényleges igény mutatkozik a fényerősség szabályozása iránt. Ami ugyanis egy baráti beszélgetéshez megfelelő fény, az a romantikázáshoz már túl soknak bizonyulhat. A távirányítós LED szalag előnyei éppen abban rejlenek, hogy egyéni igényeink szerint alakítható a fényerősség. A távirányító használatával többféle szín közül lehet választani, így a lakberendezésnek vagy hangulatunknak megfelelően változtathatjuk az RGB LED szalag színét.

Távirányítós LED szalag: csomagban a legegyszerűbb

A LED szalagokat kevésbé ismerők számára egyértelműen a csomagban történő vásárlás lehet az ideális döntés. Így egyszerre lehet hozzájutni az USB kábelhez, tápegységhez, dimmer vezérlőhöz és a Wifi RGB jeladóhoz. Nincs szükség arra, hogy külön-külön válogassuk össze ezeket az elemeket, és biztosak lehetünk abban, hogy egymáshoz passzoló darabokat kaphatunk. A rendelés is gyorsabban leadható ilyen módon, az idő pedig ugyebár napjainkban kiemelt jelentőséggel bír.

Kedvező árak csomagajánlatként

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csomagban beszerzett távirányítós LED szalag általában olcsóbban is kihozható, mintha magunk válogatnánk az egyes elemek között. Persze sok múlik azon, hogy melyik webshop mellett tesszük le a voksot, és milyen hosszúsággal rendelkező LED szalagot szeretnénk magunkénak tudni.

A LED világítás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, és ez nem csak energiatakarékosságának köszönhető. A LED szalagok felhasználásával hangulatos fényeket varázsolhatunk a négy fal közé, és azonnal otthonosan érezhetjük magunkat. Érdemes az RGB szalagok kínálta lehetőségekben gondolkodni, ezek ugyanis tetszés szerint alakítható színvilággal gondoskodnak az igényes lakberendezésről.