A kültéri világítástechnika éppen úgy az otthon szerves részét képezi, mint azok a fények, melyeket a beltérben használunk. A különbség a kettő között a kivitelezésben rejlik, ugyanis kültéren kizárólag vízálló megoldásokat érdemes előnyben részesíteni. Nincs ez másként akkor sem, ha a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő LED szalagokról van szó. A LED világítás korszerű válasz lehet a világ energiaproblémáira, melyet mindannyian be tudunk építeni mindennapjainkba. Nem csak ezért választják azonban sokan a LED szalagokat, hanem a segítségükkel elérhető hatás érdemében is.

Vízálló led szalag

LED szalagok egész évben

A kültéri LED szalagokra sokan hajlamosak úgy gondolni, mint az adventi időszak elmaradhatatlan elemeire.  Tény azonban, hogy a megoldás a megfelelő helyen egész évben ideális választás lehet. Persze ez nem azt jelenti, hogy januártól decemberig fényárban kellene úsznia a háznak, ám vannak olyan pontok, melyeknél kifejezetten jól mutathat a kültéri LED szalag alkalmazása.

Felhasználhatóak a terasz környékén, a kinti épületek megvilágításához, vagy a garázs területére. Ilyen módon értelmet nyer azok alkalmazása évszaktól függetlenül. Télen, a korai sötétedés idején különösen hasznosak lehetnek a LED szalagok.

Wellness központ a fürdőszobában

A fények alapvetően vannak hatással közérzetünkre és hangulatunkra. Nem véletlen, hogy az otthoni felfrissülés helyszínén, a fürdőszobában sem szívesen mondunk le a LED szalagok kínálta lehetőségekről. Igény szerinti színbe boríthatjuk az egész helyiséget, mely így igazi wellness élményt képes nyújtani. A vízálló LED szalag maximális biztonsággal alkalmazható a fürdőszobában. S hogy milyen kialakítást érdemes ide választani?

A lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt, így körbefuttathatjuk a tükör körül, rejtett világítást alakíthatunk ki a mosdók környékén, de a mennyezeti LED panelek is remek választásnak bizonyulnak e helyiségbe. Egészen egyedi végeredmény születhet, ha a vízálló LED szalag a zuhanykabinnál vagy a kád környékén kerül alkalmazásra.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a fürdőszoba ablakkal ellátott, akkor is érdemes lehet a vízálló LED szalagban rejlő előnyöket kihasználni. Az így teremtett, akár színes fények azonnal hatással vannak arra, miként érezzük magunkat a helyiségben, ez pedig nem elhanyagolható szempont, ha a feltöltődés és szépségápolás helyszínéről van szó.

Vízálló LED szalag a lépcsőfeljáróhoz

A többszintes lakásokban gyakran esik a választás a lépcsőfeljárók esetében is a LED szalagokra. Mivel itt azonban a rendszeres takarítással, felmosással is számolni kell, ezért a hagyományos szalagok nem bizonyulnak megfelelőnek. A vízálló LED szalag viszont azt a biztonságot nyújtja, amit elvárhatunk egy ilyen eszköztől. A LED-es kivilágítással ellátott lépcsőfeljáró félhomályban vagy az este folyamán is igen praktikusnak bizonyul, és a család minden tagjának biztonságos közlekedését állítja fókuszba.

LED fények wellness központokba, fürdőkbe, hotelekbe

A vízálló LED szalag nem csak a háztartások nagy kedvencének számít, hanem olyan közösségi helyszíneken is előszeretettel választják a lakberendezők, mint a hotelek, fürdők és wellness központok. A titok nem másban rejlik, mint a LED fények által teremtett hangulatban. Egy jól eltalált, berendezéssel, a falak színével passzoló színes RGB szalag az otthonosság érzetet adja, ahol pedig ez jelen van, ott vendégként, vásárlóként is szívesebben tartózkodunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nedvességnek kitett területekre kizárólag a vízálló LED szalag alkalmazása javasolt.