Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Ultramodern stadiontechnológiák

A mai stadionok nemcsak szebbek és méretesebbek korábbi társaiknál, hanem sokkal okosabbak is – hiszen a többségük sportesemények mellett egyéb rendezvényeknek megtartására is alkalmas.
 

A Föld energiájával fűt az Audi

A vállalat 2015 végétől geotermikus energiával fedezi a győri jármű- és motorgyár hőszükségletének hatvan százalékát. A Föld energiájával való hűtés-fűtés azonban nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kisebb vállalkozások számára is kézenfekvő megoldás lehet az energiatudatosság és a gazdaságosság jegyében.

Vedd kezedbe az irányítást!

 
ÚJDONSÁG!!!!!!!
Építs ki otthonodban okostelefonnal vezérelhető világításrendszert!
 

Sokba kerülnek az energiapazarló állami épületek – Itt egy újabb kivétel

Várhatóan októberre fejezik be a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főépületének a felújítását.
 
 

Hulladékból termelne energiát a kormány

A kormány fontosnak tartja a felelős hulladékgazdálkodást, a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését, valamint a hulladékok energetikai hasznosítását – mondta Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár A hulladékgazdálkodás globális tendenciái című konferencián 2014. június 4-én, Budapesten.

Több millió forintra bírságolt az energetikai hivatal két áramszolgáltatót

Számlázási szabálysértés miatt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2 millió forintra bírságolta az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt.-t, és 4 millió forintra a Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt.-t – közölte a hivatal az MTI-vel csütörtökön.

76 forintot kapsz kilométerenként, ha biciklivel mész munkába!

Sajnos nem Budapesten. Francia cégek adnak ennyi pénzt, ha biciklivel megy valaki munkába.
 
 

A LED-es lámpák újrahasznosításának kérdései

Mindenki előtt ismert, hogy a különböző izzókat, fénycsöveket és lámpákat nem tehetjük a háztartási hulladékba, illetve – nagyobb épületek villamossági karbantartásakor, korszerűsítésekor – a bontási hulladékba. Az energiatakarékos lámpák, fénycsövek, a kültérben és beltérben egyaránt használt ún. gázkisüléses elven működő lámpák kis mennyiségben higanyt és egyéb mérgező anyagokat tartalmaznak, így veszélyes hulladéknak számítanak. Ártalmatlanításukra egy – a villanyszerelő szakma által is jól ismert – elkülönített hulladék-begyűjtő és -hasznosító rendszer áll rendelkezésre.

Üzen az okoskonnektor: nyitva a hűtő ajtaja!

Ha bejön Hollik István számítása, úgy beszélnek majd róla hamarosan, hogy ő „a derecskei okos ember”. Pedig saját elmondása szerint csak azt ismerte fel, hogy egyre kényelmesebb lakásban akarunk élni.
 

Energiatakarékos tippek a nyaraláshoz

Aki pedig energiahatékonyságban utazik, az utazáskor is energiahatékony! Jöjjön néhány vakációs energiatakarékos tipp benzinköltség-minimalizálásra és az otthoni áramszámla csökkentésére.
 
««  «  67  68  69  70  71   72   73  74  75  76  77  »  »»