Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Egységes áramkutakat akar az EU

Az Európai Parlament április 15-én első olvasatban elfogadta az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának bevezetéséről szóló irányelvet. Az irányelv – bár az elfogadott szövegbe végül nem kerültek be a tervezetben szereplő célszámok arról, melyik országnak mennyi töltőpontot kell kiépítenie – a PwC Magyarország szakemberei szerint mégis jelentős lépés az elektromos és földgáz alapú közlekedés európai terjedésében.

Galaxy K Zoom: ez most telefon vagy fényképezőgép?

Nehéz eldönteni a Samsung Galaxy K Zoomról, hogy egy okostelefon fényképezőgéppel vagy egy fényképezőgép okostelefon-funkciókkal megfejelve.
 

Extrém nyarak jönnek

Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet – mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán, Szegeden.

Lehallgat a kémlámpa

A Wired egy olyan lámpáról közöl cikket, amelyet lehallgatja a közeli beszélgetéseket, leiratot készít belőlük és automatikusan posztolja a Twitterre, amit hallott. Durván hangzik, pedig nem fikció.

Egy dollár a hajtogatható papírmikroszkóp

A Stanford egyetem kutatói fejlesztették ki azt a Foldscope nevű, papírból készült mikroszkópot, ami kétezerszeres nagyításra képes annak ellenére, hogy egy dollárnál is kevesebbe kerül előállítani. Az eszköz ráadásul nemcsak többtípusú mikroszkópos vizsgálatra alkalmas, de még projektorként is használható.

Ha jót akarsz a környezetnek, válaszd a LED-et!

Az új technológiák kifejlesztésének nem csupán az a célja, hogy divatosabb, kényelmesebb termékeket állítsanak elő, hanem legalább ennyire fontos az energiatakarékosság, és ezáltal a környezetre gyakorolt hatás is. Jó a LED, de változtatni kell a felhasználó szokásokon.

Átszabnák a Holdat, hogy jobban világítson

Svéd tudósok javasolják a Hold felszínének megváltoztatását, amivel „megspórolható” lenne az utcai világítás.
 
 

Ilyen az okostelefonos „távfűtés”

A norvég Nobo idén mutatta be a legújabb fejlesztését: az okostelefonról vezérelhető fűtést.
 
 

Újra zenél a margitszigeti szökőkút

Megújuló zenei repertoárral várja a látogatókat a margitszigeti szökőkút, amely újra üzemelni kezdett a téli szünet után.
 
 

Leszámol az EU az áramzabáló kávéfőzőkkel is

„Ezek az uniós idióták még a kávéfőzőt is szabályozni akarják” – írta a napokban a német Volkszorn.Blog.de internetes hírportál.
 
 
 
««  «  71  72  73  74  75   76   77  78  79  80  81  »  »»