Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Az okostelefonok miatt is többet dolgozhatnak a munkavállalók

Munkaidő utáni telefonhívások, sürgős e-mailek vacsoraidőben, vagy hétvégén, éjjel küldött válaszok. Kinek ismerős? A németek már léptek ezzel kapcsolatban.
 
 

Átépítik az ország egyik legveszélyesebb kereszteződését

Szekszárd mellett a 6. és a 65. számú főutak találkozásánál, ismertebb nevén a siófoki elágazónál körforgalom lesz.
 
 

Import gáz helyett megújulókat akarunk

Az importált energia minél nagyobb részét hazai megújuló energiaforrásokkal kell kiváltani – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Szegeden, a belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kiépítéséről szóló sajtótájékoztatón.
 

Védelmi radarokat építettek a 4-es metróba – fotókkal

A 4-es metróban lézeres védelmi radarok figyelik folyamatosan az állomásokon a peron melletti vágányteret az utasok biztonsága érdekében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
 

Három cég is ugyanazt az áprilisi tréfát találta ki

A technológiai cégek is úgy érzik, nem maradhatnak ki az április 1-jei össznépi viccelődésből. Idén sem volt ez másként, szinte valamennyi cég kijött valamilyen árhírrel. Kellemetlen meglepetés lehetett ez három távol-keleti cégnek, a Samsung, Toshiba és HTC ugyanis ugyanazt a vicces sütötte el. Mindhárom cég okoskesztyű fejlesztéséről számolt be.
 

A magyar tudás is jól jön a LED-gyártásban

Magyar kutatókat és kisvállalkozásokat is bevonnak a GE Hungary fejlesztési programjába.
 
 
 

Barátkozz óriással - Tesztelték a Samsung legjobb táblagépét

Bár a tabletek alapvetően nem a notebookok kiváltására valók, egyesek ilyen célzattal vásárolnak táblagépeket. Ennek apropóján tesztelték a Samsung valaha készült legnagyobb és legerősebb táblagépét, a ceruzás kezelhetőséget biztosító Galaxy Note 12.2-t.
 

Radikálisan csökkenthető a magyar házak szén-dioxid-kibocsátása

Ha az új házak építésekor hőszivattyús rendszert, korszerű hőszigetelést, módosított faanyagokat és a nyílászárókon intelligens tömítőelemeket alkalmaznak, a szén-dioxid kibocsátás 95 százalékkal csökkenthető.

Csökkentenék a napenergia támogatását Japánban

Átalakítaná a japán kormány az ország megújuló energiákat támogató rendszerét. Amennyiben jóváhagyják a módosításokat, úgy az új rendszer már április 1-jétől hatályba lép. Az új támogatási rendszer nyertese a szélenergia lehet, míg a napenergia támogatottsága csökkenhet.
 

Energiát spórolunk a hétvégi óraállítással

Magyarországon – az Európai Unió gyakorlatához igazodva – március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás. Az idén március 30-án, vasárnap hajnalban 2 óráról 3-ra állítjuk óráinkat. A több évtizede bevezetett gyakorlattal hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását spórolhatjuk meg évente.  
««  «  73  74  75  76  77   78   79  80  81  82  83  »  »»