Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Így próbálhatod ki, hogy hogyan spórolhatsz az energiával

Hogyan működik a napelem vagy a hőszivattyú? Tényleg tizedannyit fogyaszt a LED-lámpa? Mennyi megtakarítást hoznak a hűtés-fűtésnél a korszerű nyílászárók és a megfelelő hőszigetelés? Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energia Pontban mindenre választ kaphatsz, sőt, az interaktív kiállításon ki is próbálhatod, hogy mit tudnak az energiatakarékos megoldások.

Veszélyesek a kompakt fénycsövek?

A Stony Brook University kutatói szerint az energiatakarékos izzók a naphoz hasonlóan képesek káros UV-sugarak kibocsátására.
 
 

Mindössze három atom vastag a világ legvékonyabb LED-je

A Washingtoni Egyetem (University of Washington) kutatói meglehetősen komoly eredményt értek el LED miniatürizálás terén, ugyanis sikerült elkészíteniük a világ legvékonyabb LED-jét, amelynél a jelenlegi technológiai fejlettségi szinten lehetetlen vékonyabbat készíteni.
 

Megnyitotta kapuit a zöld expó

A nyolcadik Renexpo fókuszában továbbra is a megújuló energia és az energiahatékonyság áll.

Ilyen van? Csődbe ment egy kínai napelemgyártó

Soha nem volt még példa arra, hogy egy Kínában kötvényeit kibocsátó vállalkozás ne tudja teljesíteni a vállalásait, és csődbe jusson. A Chaori Solar napelemgyártó azonban most elvitte az elsőnek járó kétes dicsőséget.
 
 

Szabályoznák, mi kerülhet a kályhába

Jogszabályt terveznek készíteni a szilárd tüzelőanyagok, mint a szén, a lignit, a biomassza, vagy a tőzeg lakossági tüzelőberendezésben történő égetéséről, hogy többek között csökkenjen a levegő káros szálló por tartalma. 
 

110 országban debütálhat az év egyik legnagyobb androidos szenzációja

Még meg sem jelent, de már a fél világ ismerősként üdvözli a 2014-es HTC One (M8) modellt, annyi részlet szivárgott már ki róla.
 

NGM: stratégiai cél a minél olcsóbb energia

Magyarország stratégiai célja, hogy az energiafüggőség csökkentésével és a fenntartható fejlődés szem előtt tartásával minél olcsóbb energiához jusson a lakosság és a magyar gazdaság.
 

Húzzuk ki a töltőt!

Azt lassan már mindenki tudja, hogy a mobil eszközök konnektorban hagyott töltői miatt bizony fizetni kell. De mennyit is pontosan?
 

A tengerekből meríthetnénk az energiát

A zöld energia után a kék energia kiaknázására hajtana az EU.
 
 
««  «  75  76  77  78  79   80   81  82  83  84  85  »  »»