Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Szingapúr – a Green Building terén is előretör

A város gyors gazdasági fellendülése és rendkívül nagy népsűrűsége hihetetlen építészeti megoldásokat eredményezett, melyet az elmúlt két évben 8 World Architecture díjjal jutalmaztak. Innovatívan energiatakarékos és környezetbarát megoldásainak köszönhetően Szingapúr lett a Green Building építészet éllovasa Ázsiában.

Alig termelnek áramot a magyar erőművek

Gyakorlatilag csak nukleáris és szénalapon éri meg ma Magyarországon áramot termelni, az energiahivatal adatai szerint a gáz részaránya a villamosenergia-termelésben használt tüzelőanyagok között a korábbi felére csökkent a tavalyi első tíz hónapban.

Nagyot csökkent a háztartási energiafogyasztás

Több mint egy évtizede nem tapasztalt szintre esett vissza az amerikai háztartások átlagos áramfogyasztása 2013-ban, noha manapság sokkal több elektromos eszközt használnak az emberek, mint 2001-ben, amikor a legokosabb mobil eszköz a digitális személyi asszisztens (PDA) volt, és bárki, aki táblákról beszélt, régész vagy prédikátor volt.

Lejár az állandóan lemerülő okostelefonok ideje

A közeljövő okostelefonját már fényenergiával tölthetjük, elég lesz világos helyen hagyni. Ugyanez a technológia zárhatja le végleg a bluetooth és a wifi korszakát, akár már 2015-től.
 

Új megoldások a közvilágításban

A GEWISS új utcai világítási lámpatest sorozata a [O3], amely közvilágítás és közterületi dísztárgy egyben.  Az Urban [O3] és a Street [O3] egyszerű, egyúttal különböző tulajdonságokat egyesítő termékek.
 

Készül a világ legzöldebb Parlamentje

A „Zöld Knesszet” kezdeményezés: A programot, melynek kezdeményezője Ronen Plott Knesszet igazgató, 2014 január 1-jén délután háromkor indították a Negev Teremben. A többéves projekt célja a Knesszet átalakítása egy olyan törvényhozássá, amelyet a fenntarthatóság koncepciója vezérel.

Cukorbetegeknek szánt okos kontaktlencsén dolgozik a Google

A könnyek vércukorszintjét mérő okos kontaktlencsét fejleszt cukorbetegeknek a Google – jelentette be pénteken az internetkonszern.
 

Egészségvédelem szobaelemző szenzorokkal

Napjainkban rengeteg féle időjárás-előrejelző alkalmazás érhető el iOS-re és Androidra, de webböngészőn keresztül is könnyedén tájékozódhatunk egy-egy település vagy térség aktuális és jövőbeli időjárásáról. Akkor viszont, ha házunk vagy lakásunk szobáinak pillanatnyi paramétereit szeretnénk ellenőrizni, már nincs ennyire könnyű dolgunk, ugyanis az ehhez szükséges profi eszközök rendszerint sokba kerülnek – és általában nem biztosítanak lehetőséget arra, hogy interneten keresztül, távolról, vagy mobileszközeinken keresztül otthon monitorozzuk a szobák pillanatnyi paramétereit.

Szétégett a LED izzóm! Mit csináltam rosszul?

Szétégett a ledizzóm! Mit csináltam rosszul?...
… tette fel tegnap a kérdést egy kedves vevőnk, aki 5 darab megbarnult ledes izzót hozott be cégünkhöz.
 
Leírom neked, mik azok a dolgok, amiket nem hagyhatsz ki, ha 12 V-os led izzót használsz, hogy te biztos ne járj így!

Sokakat kiakasztott az új Chrysler

A Fiattal teljesen összebútorozott amerikai márka bemutatta új tömegautóját a Chrysler 200-at.
 
 
««  «  80  81  82  83  84   85   86  87  88  89  90  »  »»