Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Jöhetnek az életmentő drónok

Eddig leginkább a hadsereg vetette be a drónokat, vagyis a pilóta nélküli repülőket, de a közeljövőben akár életmentésre is használhatják ezeket a szerkezeteket.
 

Kis Karácsony, zöld Karácsony

Hallottunk fehér Karácsonyról, hallottunk szomorú Karácsonyról. De vajon hányan hallottunk a zöld Karácsonyról? Nem azt jelenti, hogy a karácsonyfa színe zöld. A környezettudatos ember gondolkodik zöld Karácsonyban. Olyan Karácsonyban, amely után a lelkiismeretünk is tiszta marad. És a környezet is. A következő tanácsok amolyan lépésről-lépésre stílusban próbálnak hozzásegíteni ahhoz, hogy miként lehet a Karácsony vallási, kulturális és zöld ünnep is egyben.

Zseniális biciklilámpa, ami látványos és praktikus is

A Szecsuáni Egyetem kutatói egy olyan koncepcióval álltak elő, ami jelentős mértékben csökkentheti a kerékpáros balesetek számát.
 
 

Évente 150 ezer lámpatestet gyártanak mostantól Berettyóújfaluban

Berettyóújfaluban felavatták az új ledlámpatest-gyártó üzemet, ahol kültéri és közvilágításhoz használatos fényforrásokat gyártanak majd.
 

Péntek13 + Karácsony = Karácsonyi nyeremény sorsjegy!

Rendelj ma és holnap a ledmaster.hu-ról legalább 10.000,-Ft-ért bármilyen LED-es terméket és ajándékba adunk Neked egy 1.000,-Ft értékű karácsonyi kaparós sorsjegyet, amellyel akár 50.000.000,-Ft-ot nyerhetsz!

Még ki se rakták, már kilőtték a Futár-kijelzőt

A napokban betörték az üvegét az első Futár-kijelzőnek Kispesten, a Kossuth téren. A kár kétmillió forint is lehet.

Tenderre, magyar!

Egyre több magyar vállalkozás illetve termék méreti meg magát sikeresen nemzetközi közbeszerzéseken. Legutóbb Németországban lett befutó világítástechnikai korszerűsítés kapcsán egy tisztán magyar fejlesztésű LED-es ipari és közvilágítási rendszer. Hogyan zajlanak a tenderek Magyarország legjelentősebb kereskedelmi partnerénél, milyen szempontokat vesznek figyelembe a kiírásoknál, visszaélhet-e egy piaci szereplő az erőfölényével?

Kirakható Rubik-kocka lett egy épületből

Ausztriában, Linzben átalakították az Ars Electronica Center épületét: LED-eket szereltek minden falára, és a fényjátékok mellett interaktív is lett: egy művész, Javier Lloret szoftvert írt hozzá, és készített egy irányítót, amivel a Rubik-kockát lehet kirakni az épület falán. 

Autósok, motorosok, biciklisek: új szabályok jönnek januártól

A téli gumikra és a biciklilámpákra vonatkozó szabályok is változnak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, amely több ponton megváltoztatja az autó, a kerékpár és a motor forgalomban tartásának műszaki feltételeit rögzítő jogszabályokat.

Idén is lesz fényvillamos Budapesten!

Idén is útjára indítja az adventi időszakban közlekedő fényvillamost a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. A tovább mögött megtaláljátok az indulási időpontokat, megállókat és további érdekes információkat a szerelvénnyel kapcsolatban.
««  «  83  84  85  86  87   88   89  90  91  92  93  »  »»