Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Új városi vonattal villog a Siemens

Calgary 60 új városi vasúti járművet (LRV) rendelt a Siemenstől. Az egymilliós lélekszámú kanadai városba, ahol a jelenlegi 56 kilométeren 44 állomást működtetnek a városi vonalakon, 2015 második felében jelennek meg az új generációs szerelvények.

Akkora óriáskerék épül, amekkorát még nem láttunk

Hamarosan befejeződnek a munkálatai a világ legnagyobb, majdnem 170 méter magas óriáskerekének Las Vegasban, amit több mint 1500 LED égővel fognak kivilágítani.    
 

Ilyen lesz a Madách tér

LED-es szökőkúttal és fénycsíkkal dobják fel a Madách teret.    
 
 
 

Óriás gyalogos függőhidat terveznek Ausztriában

Rekordot dönthet az a gigantikus méretű függőhíd, amelyet gyalogosoknak tervez a tiroli Reutte az ehrenbergi hegyszoros fölé.
 
 

Ez az az ébresztőóra, amelyre még a telefonunknak is szüksége lehet

Azt hihetnénk, hogy egy LED-es asztali ébresztőórával kapcsolatban már nem születhetnek jó ötletek, azonban ez koránt sincs így.  
 
 
 

A színes nappali világítás receptje

Te is tudni akarod, hogy mi kell ahhoz, hogy ilyen látványos világítás legyen az otthonodban? Most megtudhatod!
 
 

Biztonságosabbá teszik a GYSEV vasúti átjáróit

A GYSEV kéttucat vasúti átjárót tett biztonságosabbá sorompó felszerelésével vagy a jelzőfény izzójának és optikájának LED-esre cserélésével; nemsokára indul a 982 milliós uniós és hazai forrásokból finanszírozott projekt második szakasza, amelynek során diagnosztikai eszközöket szerelnek fel vonalaikon - hangzott el a társaság szerdai soproni sajtótájékoztatóján.

Energiamegtakarítás LED-közvilágítással

A LED-es közvilágítás alkalmazásával a jelenleg világításra felhasznált energia 85 százalékát lehetne megtakarítani a LightSaver elnevezésű, a fenntartható fejlődésről szóló tanulmány szerint, amelyet a Rio+20 tanácskozáson is ismertettek.
 

Mit tanulhatunk a szentjánosbogártól?

A természettől ellesett nanostrukturált lencsefelületnek köszönhetően javulhat a LED-k fénykibocsátása.
 
 
 

Intelligens fényszóró

Német kutatók olyan gépjármű fényszóró rendszeren dolgoznak, amellyel csökkenteni lehetne a rossz látási viszonyok között bekövetkező balesetek számát.
 
 
««  «  87  88  89  90  91   92   93  94  95  »  »»