Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

1 percre sikerült megállítani a fényt!

Az univerzum leggyorsabb dolgát sikerült a rekordot jelentő egy percig megállítani. A fény ennyi idő alatt mintegy 18 millió kilométert tenne meg teljes sebességgel – több mint 20 fordulót a Holdig. A tudományos eredmény a számítástechnika fejlődésére is komoly pozitív hatással lehet.
 

Visszahozta Ayrton Senna szellemét a Honda

A suzukai pályát telepakolták hangszórókkal és LED-ekkel, és életre kelt a brazil 1989-es körrekordja. Nézd meg a videót itt!
 

Hatékonyabbá teszi a LED chipeket a réz, az arany és a cink

Egy új eljárás könnyíti meg a nagy teljesítményű félvezetők gyártását. A LED-es eszközökhöz használt chipeknek különösen nagy teljesítményűnek és kicsinek kell lenniük. Hogy ezeknek a követelményeknek megfeleljenek, a Fraunhofer Társaság kutatói egy olyan új módszert fejlesztettek ki, amellyel a félvezetők működését arany, réz vagy cink és speciális galvanizálási eljárások segítségével javítják. Az új eljárás megkönnyíti az említett chipek gyártását, ezért mindenekelőtt a LED-ipar számára lehet jelentős.

LED-es fejlesztések Magyarországon!

A KÖZLED konzorcium célja, hogy közvilágításra valóban alkalmas, az európai normáknak minden szempontból megfelelő LED-es lámpacsaládot fejlesszen ki. A projekt közleménye szerint a fejlesztés során hazaiak mellett több külföldi egyetemmel és kutatóintézettel is együttműködtek.
 

LED-izzók az Esterházy-kastély barokk termeiben

LED-izzók emelik a fertődi Esterházy-kastély barokk termeinek fényét. Az új világítási technológiára való átállás jelentősen lecsökkenti a kastély energiafelhasználását és az ehhez kapcsolódó költségeket. A lépés ugyanakkor a látogatás élményére is pozitív hatással van illetve a rendkívül értékes műalkotásokat is megvédi.  
 

Biztonsági lámpatest a Beghellitől

Magyarországon Pluraluce néven kerül forgalomba a Beghelli új biztonsági lámpatestje, mely egyetlen LED segítségével akár 7 méter magasságból tudja biztosítani akár egy 150 m2-es terület pánikvilágítását.

Zöld Világítótorony

Koppenhágában épült meg a Zöld Világítótorony nevezetű épület, mely amellett, hogy egy kísérleti program részét képezi, még aktívházként is megállja a helyét. LED világítás, napelem, napkollektor és hőszivattyú is található benne.
 
 

Biztonságos bringázás okos kormánnyal

Íme a legújabb fejlesztés, a világító okos kormány, ami több szempontból is segíti a biztonságos közlekedést. A LED világításnak hála új fejezet nyílik a kerékpározás történetében.

Dizájndíjat kap egy villanykörte

A Panasonic hamarosan két Red Dot termékdizájnért járó díjat is átvehet az esseni Red Dot díjátadón. Az egyiket egy LED izzó miatt kapják, melynek egyik értékelt tulajdonsága az, hogy pontosan úgy néz ki, mint egy villanykörte.
 
 

Új termék!

Itt a legújabb termékünk!!!
Már kapható a LED-es mennyezeti lámpa 3 év garanciával.
Energiatakarékos, fénye betölti a szobát, és remekül mutat bármelyik lakásban!
A részletek az Egyedi led termékek menüpont alatt találhatóak.
 
 
««  «  88  89  90  91  92   93   94  95  »  »»