Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Szuperfényes LED-ek

Egy amerikai start-up fénydiódái jóval nagyobb fényteljesítményt ígérnek, mint a mai LED-ek. Egy kaliforniai fényforrásgyár saját adatai alapján új teljesítményrekordot ért el a LED-lámpáknál...
 

Új LED szalag hamarosan!

Hamarosan kapható! Az új 2835 típusú SMD LED-ek minik, de brutál fényűek, a normál 60 LED-es 3528-as LED szalaghoz képest 3,5x-es fényerővel rendelkeznek.

1 percre sikerült megállítani a fényt!

Az univerzum leggyorsabb dolgát sikerült a rekordot jelentő egy percig megállítani. A fény ennyi idő alatt mintegy 18 millió kilométert tenne meg teljes sebességgel – több mint 20 fordulót a Holdig. A tudományos eredmény a számítástechnika fejlődésére is komoly pozitív hatással lehet.
 

Visszahozta Ayrton Senna szellemét a Honda

A suzukai pályát telepakolták hangszórókkal és LED-ekkel, és életre kelt a brazil 1989-es körrekordja. Nézd meg a videót itt!
 

Hatékonyabbá teszi a LED chipeket a réz, az arany és a cink

Egy új eljárás könnyíti meg a nagy teljesítményű félvezetők gyártását. A LED-es eszközökhöz használt chipeknek különösen nagy teljesítményűnek és kicsinek kell lenniük. Hogy ezeknek a követelményeknek megfeleljenek, a Fraunhofer Társaság kutatói egy olyan új módszert fejlesztettek ki, amellyel a félvezetők működését arany, réz vagy cink és speciális galvanizálási eljárások segítségével javítják. Az új eljárás megkönnyíti az említett chipek gyártását, ezért mindenekelőtt a LED-ipar számára lehet jelentős.

LED-es fejlesztések Magyarországon!

A KÖZLED konzorcium célja, hogy közvilágításra valóban alkalmas, az európai normáknak minden szempontból megfelelő LED-es lámpacsaládot fejlesszen ki. A projekt közleménye szerint a fejlesztés során hazaiak mellett több külföldi egyetemmel és kutatóintézettel is együttműködtek.
 

LED-izzók az Esterházy-kastély barokk termeiben

LED-izzók emelik a fertődi Esterházy-kastély barokk termeinek fényét. Az új világítási technológiára való átállás jelentősen lecsökkenti a kastély energiafelhasználását és az ehhez kapcsolódó költségeket. A lépés ugyanakkor a látogatás élményére is pozitív hatással van illetve a rendkívül értékes műalkotásokat is megvédi.  
 

Biztonsági lámpatest a Beghellitől

Magyarországon Pluraluce néven kerül forgalomba a Beghelli új biztonsági lámpatestje, mely egyetlen LED segítségével akár 7 méter magasságból tudja biztosítani akár egy 150 m2-es terület pánikvilágítását.

Zöld Világítótorony

Koppenhágában épült meg a Zöld Világítótorony nevezetű épület, mely amellett, hogy egy kísérleti program részét képezi, még aktívházként is megállja a helyét. LED világítás, napelem, napkollektor és hőszivattyú is található benne.
 
 

Biztonságos bringázás okos kormánnyal

Íme a legújabb fejlesztés, a világító okos kormány, ami több szempontból is segíti a biztonságos közlekedést. A LED világításnak hála új fejezet nyílik a kerékpározás történetében.
««  «  88  89  90  91  92   93   94  95  »  »»