Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Mire jó a LED-es és napelemes útburkolat?

Egy amerikai házaspár különös ötlettel állt elő: napelemekkel borítanák be az autópályákat, közlekedési útvonalakat és LED-es kijelzés cserélné fel az utakon a hagyományos, festékkel felvitt útburkolati jeleket.
 

A napfogyatkozás mellé sztrájk is lehet pénteken

Az iparági sztrájkot sem tartotta kizártnak az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) elnöke, ha nem sikerül megállapodniuk a 2015. évi bérekről a munkáltatói oldallal, valamint a köztulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Csoport (MVM) munkavállalóinak az ágazati kollektív szerződésben szereplő juttatásainak kifizetéséről.

18 + 1 világítási tipp az elképesztő konyháért!

A legtöbben a LED világítást csak főfénynek használják, pedig az igazán tökéletes lakásvilágítás több fényforrás kombinációjából jön létre. Ebben a hírlevelünkben bemutatjuk, hogy pusztán a konyhában milyen sok lehetőség rejlik, amire eddig nem is gondoltál. 
 

A jövő elkezdődött: jön az ingyenáram

A zöldenergia előretörése után most a megtermelt áram tárolásában várható fordulat, ami szakértők szerint óriási változást hozhat az egész világgazdaság működésében. Az új világ eljövetele legfeljebb években mérhető, nem évtizedekben.
 

Vácon is Orbán veje nyerte a közvilágítási tendert

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége fogja végezni Vác közvilágításának korszerűsítését is. Az alpolgármester az MTI-ben örvendezett, mennyit fog spórolni a város az új világításnak köszönhetően. Pénteken derült ki, hogy Gyálon is Orbán Ráchel férje vitte el a megbízást.

Brüsszel szerint nincs rendben a magyar energiaszabályozás

Több uniós tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, hogy energiaszabályozása nem felel meg az uniós jognak - erősítette meg vasárnap az MTI megkeresésére Anna-Kaisa Itkonen, a brüsszeli testület klíma- és energiapolitikáért felelős szóvivője.

2000 milliárd jut környezeti és energiahatékonysági fejlesztésekre

Az Európai Bizottság február közepén elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetésével elkészült mindkét magyar Operatív Programot. Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban és a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban összesen több mint 2000 milliárd forint uniós támogatás nyerhető el 2020-ig.

Én nem is tudom, hogy tudtam eddig élni OKOSUGRÁLÓKÖTÉL nélkül!

Okostelefon, okosóra, okosszemüveg, okosmelltartó, lássuk csak, mi nem volt még okos? Ha önnek most jut eszébe az, hogy okos-ugrálókötél, elkésett, már kifejlesztették, a Kickstarteren összegyűjtötték a gyártásra a pénzt, és szeptembertől postázzák is. 

Fényképezőgép? Csúcstelefon? Mindkettő egyben!

A Lenovo is az MWC-re időzítette új, kameraközpontú okostelefonjának bejelentését, amellyel azt a szakadékot kívánta áthidalni, amelyik az igen jó kamerával felszerelt, illetve a csúcsspecifikációkra kihegyezett okostelefonok között húzódik.

Reáláron drágult a villamosenergia

Jelenleg reáláron 5-6 százalékkal kell többet fizetni a lakossági villamos energiáért, mint 1996-ban, de közben az árszerkezet jelentősen átalakult - derül ki az Energiaklub Szakpolitikai Intézet Módszertani Központ tanulmányából, amelyet a hazai lakossági áramár elmúlt két évtizedes növekedésének okairól készített.
««  «  44  45  46  47  48   49   50  51  52  53  54  »  »»