Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Csökkentik a városi hőséget az elektromos autók

A hagyományos gépjárműveknél jóval kevesebb hőt bocsátanak ki az elektromos autók, ez pedig komoly környezetvédelmi előnyökkel járhat, csökkenthetik a hőséget a városokban – érvelnek amerikai és kínai tudósok.
 

Falubusztender: enged a Miniszterelnökség, de van még káosz

Botrányosra sikeredett annak a rendeletnek a javítása, amelyben meghatározták, milyen mikrobuszokat vehetnek uniós pénzből az önkormányzatok – írja a Népszabadság. Az eredeti kiírásban nagyon szigorú feltételeket határoztak meg. A módosítás tervezetében a Miniszterelnökség már tesz engedményeket, de a lap szerint így is vannak még furcsaságok.
 

Ritkaság: ez az e-könyv-olvasó olyan, mint az igazi könyv

Szűkíti az e-könyv olvasó és az igazi könyvek közötti rést a legújabb PocketBook Touch Lux.
 

Egyértelműen a LED-világításé a jövő

Nagy János szerint egyértelműen a LED-é a jövő. A technológia sokat fejlődött az elmúlt években, és még fog is, javul a termékek fényhasznosítása, jobb lámpatestek jelennek meg és egyre olcsóbban lehet megvenni őket, ezért nem ajánlotta, hogy a települések elsiessék a ledesítést. A Világítástechnikai Társaság elnöke elmondta ugyanakkor, hogy a közvilágítás korszerűsítése után, ha jók a lámpatestek és azokat megfelelő módon szerelik fel, akkor javulnak a fényszennyezési mutatók.
 

Inspiration, az önmagát vezető kamion

A Freightleiner, a Daimler AG amerikai leányvállalata mutatta be az Inspiration tanulmányt, az első önvezető kamiont, amely hivatalosan is részt vehet közúti közlekedésben. A beépített Highway Pilot rendszert már tavaly tesztelték a Mercedes Future Truck tanulmányában, de azt még csak lezárt autópálya-szakaszon tesztelhették.

Brazíliában kaszálhat hatalmasat Orbán vejének cége

Úgy fest, Tiborcz István és cége megérett a nagy dobásra, itthon a fél ország világításának ledesítése után nagyobb halra feni a fogát: legalábbis a külügyi államtitkár személyesen söpri azutat az Elios Innovatív Zrt. előtt Brazíliában. Személyesen protezsálja ugyanis az Orbán-vő cégét Sao Paulo döntéshozóinak.
 

Zöldhulladékból energia

A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül – közölte a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A Miniszterelnökség visszadobta az Orbán vejére kiírt közbeszerzést

Miután korábban hétszer is rábólintottak ugyanilyenekre, a Miniszterelnökség ezúttal nem hagyta jóvá az Orbán Viktor vejének kedvező közbeszerzési eljárást. Most, hogy már a rendőrség is nyomoz, a Miniszterelnökség minőségellenőrzése is bekeményített, és nem engedte át az uniós elvekkel szembemenő, versenyellenes jászberényi kiírást. De akkor idáig miért csinálták ennek az ellenkezőjét?

Olcsó és látványos LED világítás? Nem álom többé!

Szeretnél szemet gyönyörködtető világítást otthonodba, de nem tudsz vagy akarsz sok pénzt rá költeni? Új mini LED panel lámpáink pont erre nyújtanak megoldást!
 

Elhunyt Dr. Schanda János a világítástechnika egyik legnagyobb alakja

Dr. Schanda János  a színtannak, a színmérésnek nemcsak hazai szinten, de nemzetközileg is legnagyobb alakja volt, emellett foglalkozott az elektrolumineszcencia kérdéseivel is, hiszen ebből írta nagydoktori disszertációját. Ez a dolgozat szorosan kapcsolódott a világítódiódák (LED) általános világítási alkalmazásának lehetővé tételéhez, így nem véletlen, hogy napjainkban a LED kutatásban is kiemelkedő szerepe volt.
««  «  41  42  43  44  45   46   47  48  49  50  51  »  »»