Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Ilyenek az új fix traffipaxok

A rendőrség egyelőre titkolja, pontosan hová telepítik az év végéig ígért 365 darab fix sebességmérő berendezést. Sebaj, mi máris felfedeztünk néhányat, majd további száz kameráról kiderült, hogy azokkal is lehet gyorshajtókra vadászni. De mit tudnak az új traffipaxok?
 

Ezzel a kütyüvel egyből okossá válik kerékpárod

A kormányra szerelhető Smarthalo egyben navigációs eszköz, sötétre aktiválódó lámpa, riasztó, és minden adatot közöl az elégetett kalóriáktól a megtett kilométerekig.

Ha okos a kutyád akkor azért kell neki ilyen nyakörv – ha nem, akkor meg azért!

Jó néhány olyan eszközt találni a piacon, amit kutyák számára készítettek a fejlesztők. Egy ausztrál cég ezek szinte minden valamirevaló funkcióját egyetlen nyakörvbe építette be.

Sejtelmes űrzenével figyelmeztetnék a gyalogosokat az elektromos autók

Többé-kevésbé, de köztudott, hogy az elektromos autóknak nincs hangjuk. Annyi legalábbis nincs, hogy egy gyalogos könnyedén észrevehesse közeledtüket. Tapasztalataival a Nissan is hozzájárult az eVader gyalogosfigyelmeztető rendszer egy megalkotásához. 
 

Irányjelző és féklámpa is van rajta, ez a kerékpárossisak neked is jól jöhet!

Sok kerékpáros fél attól, hogy az autósok nem figyelnek rá eléggé, és hát sok baleset is emiatt következik be. Az újfajta biciklissisakon index és féklámpa is van.
 
 

A légkondik döntötték meg az áramfogyasztási csúcsot

A lakosság negyede használ klímaberendezést, a munkahelyek, bevásárlóközpontok, irodaházak, kereskedelmi egységek többsége ma már klimatizált. Ennek is köszönhető, hogy megdőlt a 2007-es áramfogyasztási csúcs.
 

Money For Nothing? Még semmire sem jó a zöld rendszám.

Felkapta a hírt a sajtó, hogy már lehet zöld rendszámot igényelni. Azonban nem csak az nem világos, hogy ezzel milyen előnyök járnak, hanem az sem, hogy milyen eljárásjogiháttérrel kezdték (volna) kiadni ezeket a kormányhivatalok.

Az első lépés a digitális láthatatlanság felé

Dr. Ecsizen Isaó a japán nemzeti informatikai intézet egyik tudósa dolgozta ki azt a módszert, ami autófokuszos kamerák számára simán láthatatlanná teszi az ember arcát.

Továbbfejlesztik a világ legnagyobb benzinkútját

Továbbra is a Shell üzemeltetheti a világ legnagyobb benzinkútját, a luxemburgi Berchem töltőállomást, amelyet tovább is fejlesztenek majd.
 

Kiszivárgott: ilyen lesz a Microsoft következő nagy dobása?

Ismertek a specifikációk és képeken is látható, milyenek lesznek a Microsoft legújabb okostelefonjai.
 
««  «  36  37  38  39  40   41   42  43  44  45  46  »  »»