Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Szeretnéd ajándékba az új kedvencet, a LED TV világítást?

8000. Sok mindent el lehet mondani erről a számról: Tudtátok például, hogy naponta közel 8000 ember tárcsázza a 112-es segélyhívó számot Magyarországon? Hogy 8000 éve sütötték az első omlettet? Vagy hogy 8000 éve termesztettek először búzát a britek?    

Csehország tavaly több áramot termelt, mint amennyit felhasznált

Csehország tavaly 20 százalékkal több áramot termelt, mint amennyit felhasznált - közölte az állami szabályozó hivatal (ERÚ) Prágában. A hasonló hírekkel ellentétben azonban a cseheknél nem a megújuló alapú áramtermelés előretörésének sikeréről van szó.

A fenntarthatóság egyre inkább üzleti érdek

Sokszor hallani azt a megállapítást, hogy a cégvezetőknek a fenntarthatóság és a pénzügyi stabilitás között kell dönteniük, ez azonban nincs így. Az innovatív megközelítés integrálása az alapstratégiákba üzleti előnnyel jár, amit egy, a közelmúltban végzett kutatás is világosan alátámaszt. A fenntartható fejlődést támogató megoldások alkalmazása marketingfogás helyett egyre inkább alapvető megközelítéssé válik a közeljövőben.

Nem lesz könnyű elektromobilizálni Magyarországot

A Magyar Elektromobilitás Szövetség szerint egyelőre kérdéses, hogy Magyarországnak sikerül-e 2020-ig valamennyi, az Európai Unió által meghatározott, az elektromos közlekedés elterjesztését érintő irányelvnek megfelelnie; az elmúlt egy évben több, az elektromobilitás terén piacvezető ország is jelezte, hogy kénytelen felülvizsgálni korábbi támogatáspolitikáját – hívta fel a figyelmet a szervezet hétfői közleményében.

Megmérték, mennyit lehet spórolni, ha kihúzzuk a töltőt a konnektorból

Komoly mérésekkel igazolta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, hogy évente több ezer forintot hagyunk veszni csak azért, mert lusták vagyunk kihúzni a konnektorból a telefon töltőjét, vagy épp kikapcsolni a tévét, a monitort, illetve a számítógépet vagy a laptopot.
 

Érezd magad otthon, úgy mintha egy wellness szállodában pihennél!

 
Bár általában a lakás legkisebb helyisége, de mégis sok időt töltünk ott, ezért különösen fontos, hogy jól érezzük magunkat benne.    
 
 

Veszélyes hosszabbítók a boltok polcain!

A 10A névleges áramúként megjelölt hosszabbító készletek lakossági alkalmazásának veszélyeiről.
 

Magyar LED lámpatestekkel újult meg Ostoros és Gomba közvilágítása

A beruházások keretében Gombán a világítási rendszer negyedét, míg Ostoroson az összes közterületi lámpát lecserélték Magyarországon gyártott energiatakarékos, alacsony üzemeltetési költségű és környezetkímélő LED lámpatestekre. A fejlesztéssel a két településen közel 60 százalékkal kevesebb áramot fog fogyasztani.

Biztos, hogy a megújulók okolhatók a drágább áramért Közép-Európában?

Az elmúlt húsz évben a háztartási villamosenergia-árak háromszorosára-négyszeresére nőttek a visegrádi országokban (nominális értéken). Gyakran a megújuló energiaforrásokat okolják a villamos energia drágulásáért, ám a Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban elvégzett kutatások eredményei nem ezt igazolják - számol be róla az Energiaklub.

Szeptember 9-én jön az új iPhone

Az Apple kiküldte a meghívókat az amerikai újságíróknak, és ezekből kiderült, hogy szeptember 9-én jelennek meg új iPhone 6S és 6S Plus okostelefonok. A megerősített alumínimum házon kívül, ami a készülék elhajlását fogja megakadályozni, még egy hatalmas újítással készült az Apple: 12 megapixeles lesz a kamera szenzora.
««  «  35  36  37  38  39   40   41  42  43  44  45  »  »»