Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Energiacímke, vastagabb szigetelés, háromrétegű ablak: új elvárások az energiahatékonyság ösztönzéséért

Az ősz komoly változásokat hoz a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készüléke energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben is. Minden kazánra, bojlerre energiacímke kerül. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig már szigorúbb építési szabványok érvényesek.
 

Olcsóbb a román áram Magyarországon, mint Romániában

Magyarországon a lakosságnak kevesebbet kell fizetnie a villamos energiáért, mint Romániában, annak ellenére, hogy az áram egy részét Magyarország Romániától vásárolja.
 

Minden (még az ár is) kiderült az LG új csúcstelefonjáról

A gyártó hazájában már elérhető, és néhány hónapon belül mindenhol boltokba kerül az LG különleges, két kijelzős telefonja.
 
 

Az áram harmadát importáltuk idén

A Magyarországon felhasznált villamosenergia csaknem egyharmada importból származott az idén az első kilenc hónapban – állapítható meg a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt, (MAVIR) adataiból.
 

Íme a jövő autója: ezzel készül a Nissan az októberi Tokiói Autószalonra

A Tokiói Autószalon közeledtével a Nissan is bemutatta új koncepcióautóját, ami igazából nem más, mint egy táblagép négy keréken.
 

Kinek kell wifi, ha van villanykörte?

Még nem világos, hogy az évtized találmánya, vagy egy újabb égbekiáltó hülyeség, de egy brit kutató feltalálta az internetkapcsolat nélküli adattovábbítást.
 

Benzin nélkül, hatvannal: villanyrollerrel a városban

Gyermekkorunk egyik kedvenc játékszere a roller, komolyabb kiszerelésben, elektromosan hajtva, sokkal többre hivatott. Praktikus városi közlekedési eszköznek is kiváló. Kicselezi a BKV-t, a dugót, akár munkába járni is remek – feltéve, ha a kiszemelt célállomások az akkumulátorok kapacitásán belül vannak. Teszteltek egy ilyet.

Évente akár 2,7 milliárd forintot spórolhatunk a liftrezsi-csökkentésen

A felvonók üzemeltetési költségeit csökkentő rendeletmódosítás eredményeként összesen akár 2,7 milliárd forint maradhat a felvonókat üzemeltetőknél, így például a társasházaknál, irodaházaknál, vagy a közintézményeknél – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
 

Ilyen helyen dolgozhatnál, ha felvennének a Samsunghoz

A Szilícium-völgyben nyitotta meg új központját a Samsung, amelyet legfontosabb stratégiai létesítményének nevezett az Egyesült Államokban.
 

Karácsony után jöhet a BBC kütyüje, amivel betolnák a munkaerőpiacot

A szűk egy hónap helyett még legalább negyed évet kell várniuk a brit oktatóknak és gyerekeknek arra, hogy használatba vehessék az informatikai szakemberhiány leküzdését segítő eszközt.
 
««  «  34  35  36  37  38   39   40  41  42  43  44  »  »»