Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Bezárt a szolnoki napelemgyár

Nem üzemel az Agulhas-Solar Kft. (A. Solar), a szolnoki napelemgyár tavaly november óta nem fizeti közüzemi és bérleti számláit sem – közölte az üzemnek helyet adó AC-DC Logisztikai Park Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója az MTI-vel.
 

LED - WLAN hibrid adatátvitel

Az egyszerre fényt és rádióhullámokat használó hálózat stabil marad nagy leterheltség esetén is. Az Oregoni Állami Egyetem kutatói egy olyan technológiát fejlesztettek ki, amely az adattovábbításhoz a LED-eket egy a WLAN-nal közös hibrid konfigurációban is felhasználja.

Új termékek érkeztek!

Különösen fontos számomra, hogy a LEDMaster-nél mindig naprakészek legyünk a LED világítás újdonságaival kapcsolatban és frissítsük termékpalettánkat. Ezen a héten 6 újdonsággal bővítettük kínálatunkat, hogy még könnyebben megtaláld a tökéletes világítás hozzávalóit nálunk!

Ússzon fényárban a kerted!

A tavasz első hónapjának már vége, talán áprilisban már az időjárásban is meglátszik, hogy az éledő természet évszakjában járunk. Alig néhány hét, és itt a nyár, a pihenés, a feltöltődés és a kerti partik ideje. Ha szereted az éjszakába nyúló borozgatásokat, beszélgetéseket a kertedben, javíthatsz a hangulaton a jó (meg)világítással.

Csalók akadtak fenn a NAV hálóján

Ha papíron Romániából Horvátországba visz árut, ne forintról szóljon a számla, ne Miskolc legyen az autó célállomása, és tudjon mit mondani, ha megállítják ellenőrzésen - ezeket a léceket is leverte pár trükköző vállalkozó.
 

Láthatatlan lámpákkal segítenék a teknősöket

Eltévednek a tengeri teknősök a tengerpartok fényszennyezettsége miatt – a NOAA kutatói most borostyánszínű fénnyel izzó LED-ekre cserélik a világítást, amelyet az állatok szeme nem érzékel.
 

4 perc alatt 1 egész napra feltölthető az új vezeték nélküli egér

A Logitech új vezeték nélküli egere a több képernyőn, eszközön és operációs rendszeren egyidejűleg történő munkára is alkalmas. A most bemutatott újdonság a gyártó szerint üvegfelületeken is jól használható.
 

Ha elvesztettél valamit, így majd megtalálod – sőt többet el sem fogod veszíteni!

Az elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására specializálódott osztrák Locca! nyerte meg a régió egyik legnagyobb startupos versenyét, az SM 2015 konferencián megrendezett CEE Lift Off!-ot. A Locca! egy apró eszközt és egy appot kínál, ezek segítségével pedig nemcsak megtalálni könnyebb dolgokat, de az elvesztésük ellen is tehetünk.

Táncoló LED-es közlekedési lámpa

Mindenki tudja, hogy a gyalogátkelőhelynél arra várni, hogy a lámpa végre zöld jelzést adjon, néha igencsak idegesítő lehet. Nemrégiben a BBDO nevű német cég egy új ötlettel állt elő: a táncoló közlekedési lámpáéval. Az új elképzelés szerint a jelzőlámpa piros emberkéje egyszer csak táncolni kezd, és ezt nézve sokkal gyarsabban telik az idő. 

Zöld közvilágítás a Temes megyei Dettán

A közeljövőben Detta a régió és az ország egyik első települése lesz, ahol megújuló energiaforrások biztosítják a közvilágításhoz szükséges elektromos energiát. A Dettai Polgármesteri Hivatal egy román–szerb, határon átnyúló együttműködés keretében 50 napelemekkel táplált, LED-es fényforrásokkal ellátott villanyoszlopra cseréli a hagyományos villanyoszlopokat.
 
««  «  42  43  44  45  46   47   48  49  50  51  52  »  »»