Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

WEÖRES SÁNDOR IDÉZETET KÜLDENÉNK A HOLDRA

„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” - ha egyszer fellövik a magyar fejlesztésű űrszondát, a Pulit, akkor ez a Weöres Sándor-részlet jutna ki a világűrbe, és -a Puli Space Technologies reményei szerint - a Holdra is.

Energiatakarékos közvilágítás Zalaegerszegen

A város közvilágításának mintegy 80 százalékát energiatakarékos LED-izzókra cserélik ki egy több mint egymilliárd forintos beruházás jóvoltából - közölte a kiviteli szerződés pénteki aláírásakor a város polgármestere.

Gyorsan lemerül a telefonod? Hamarosan automatikusan töltődhet!

A Microsoft pekingi kutatólaboratóriumában olyan töltőrendszeren dolgoznak, amely felismerné, ha tölteni kell egy telefont, és azonnal tölteni is kezdené.
 

Amerikában sem vakít többé az Audi?

Érdekes találmány az Audi mátrix-LED fényszórója. Nem csupán a kanyar ívét tudja követni, hanem a megfelelően elhelyezett kameráknak köszönhetően felismeri az előttünk haladót és a szembejövőt is. Ilyenkor változik a bevilágított terület, tehát a tompított és a távolsági fényszóró közötti váltás nélkül sem vakítjuk el a többi közlekedőt.

Divatcsináló szelektív hulladékgyűjtés

Újabb kampányt indítanak a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére Bécsben. Ezúttal divatos táskákat juttatnak el minden háztartásba, amelyben nem csak összegyűjthetik, de mindjárt el is vihetik a gyűjtőszigetekhez az újrahasznosítható hulladékot.

Magyar Jin-Jang a Városligetben

A Liget-projekt keretében a Dózsa György út mellett felépítendő Fotóművészeti és Építészeti Múzeum fekete illetve fehér kockaépületét hasonlította az ősi kínai szimbólumhoz a projekt stratégiai igazgatója. Építészek beszélték át a nyertes múzeumi terveket, a Városliget tervezett új arculatát.

Adót vetettek ki a napelemekre!

Minden napelem után 114 forint/kg környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni 2015. január elsejét követően, mely mintegy 2000-2500 Ft-os modul áremelést jelent. 
 

Termálvízzel fűtik majd a pályát, bemutatták a 800 milliós pápai stadion terveit

Már a nyáron elkezdődhetnek a munkálatok a pápai Perutz Stadionban, a tervek szerint 800 millió forintos állami beruházással építik át az NB I.-ben tizenkettedik helyen álló klub otthonát, szombaton az új aréna látványterve is felkerült a honlapjukra. 

2015 az okos lakások éve lesz?

Ma indul az idei CES, ahol a legújabb TV-trendek mellett azt is megtudhatjuk, mi várható a lakások okosítása terén.
 

Új év, új termékek!

 
 
Új év, új termékek!
 
««  «  47  48  49  50  51   52   53  54  55  56  57  »  »»