Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Bődületes mennyiségű pénz lesz energiahatékonyságra!

2015-től az ideinél huszonháromszor több pénz (63 milliárd forint) jut lakossági és vállalati energiahatékonysági beruházásokra évente az új uniós forrásokból. Ebből kb. 33-34 milliárdnyit kaphat majd a lakosság vissza nem térítendő támogatás, illetve kedvezményes hitel formájában. 

Titkos üzenetet küldenek a lámpák

A kommunikáló LED és a vénaszkenneres biometrikus azonosító volt az idei Fujitsu Forum fénypontja. Réger József, a globális vállalat műszaki vezérigazgatója is mesélt a vízióikról.
 

Nagy az érdeklődés az energiahatékonysági pályázatok iránt

A kezdeti technikai nehézségek után zökkenőmentes a lakossági energiahatékonysági pályázatok befogadása, a várakozásoknak megfelelően a kiírások iránt nagy az érdeklődés – mondta Hevesi Zoltán Ajtony, zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.

LED-képernyők helyettesíthetik az ablakokat a repülőkön

Ma még a felhők fölött repülünk, ám nem kizárt, hogy akár tíz éven belül az ablak nélküli repülőknek köszönhetően a felhők „beúszhatnak” a gép kabinjába.
 

Kijelzőgyártás 3D-nyomtatóval

Új 3D-nyomtatási technológiát mutattak be a Princeton Egyetem kutatói, amelynek segítségével működőképes LED-ek - pontosabban QLED-ek - hozhatók létre. A megoldás a jövőben a változatos formájú panelek, illetve a viselhető eszközök kijelzőinek gyártásánál is fontos szerepet játszhat.

Ha a MÁV most venne elővárosi vonatokat, így néznének ki

A tűzpiros dízel Desirókat nem kell ugyan bemutatni idehaza, de a főként a budapesti elővárosi forgalomba besorolt motorvonatok hiába sorolhatók ma is a hazai járműállomány modernebbjei közé, a konstrukció felett valójában kicsit eljárt az idő. Nem, nem nálunk, Ausztriában.

Van Gogh csillagai a kerékpárúton

Daan Roosegaarde holland művész és dizájner fluoreszkáló bicikliutat épített Brabant megyében.
 

Pixelháborút indít a Mercedes

Alig készült el az Audiéhoz nagyon hasonló, 24-ledes Mercedes-fényszóró, már jön is a következő, 84 leddel, és itt még messze nincs vége a fegyverkezésnek.
 
 

Tízszer fényesebb lesz a Rákóczi híd

Ipari alpinisták cserélték ki LED-es lámpákra a Rákóczi híd pilonjai tetején levő tükröket az elmúlt hetekben. Az elhasználódott tükrök a szabványban előírt fénymennyiségnek mindössze tíz százalékát tudták már csak biztosítani, az új ledes világítás viszont a száz százalékot.

Az utcai lámpákról tankolnának a BMW elektromos autói

A bajor cég mérnökei egy olyan utcai lámpa modult fejlesztettek, amely amellett, hogy kiszolgálja a közvilágítást, töltési pontként szolgál elektromos autók számára.
 
««  «  50  51  52  53  54   55   56  57  58  59  60  »  »»