Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Szünetel mindhárom energiahatékonysági pályázat

Bizonytalan időre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hűtőgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére - derül ki a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján megjelent tájékoztatóból.

iPhone-töltés teafőzéssel

Milyen egyszerű is lenne, ha kempingezés közben a teafőzés-vízforralás veszteséghőjét arra használhatnánk, hogy a mobiltelefonunkat töltsük vele.
Tényleg az…
 

Zöldfoci

A focit is egyre inkább ostromolja a környezettudatos, fenntarthatósági paradigmákat előtérbe helyező szemlélet.
 
 

Stílus és biztonság egy garázskapu távirányítóval

Praktikus, formatervezett és színes, mindezek mellett még nőies is? Igen, már a garázskapunk távirányítója is lehet ilyen! 

Közösségi energiával az energiafüggetlenség felé

A közösségi energiás kezdeményezésekben – melyek magukat látják el energiatakarékossági beruházásokkal vagy megújuló energiával – benne rejlik jelenlegi energia-rendszerünk megváltoztatásának lehetősége, a valódi energiabiztonság és energiafüggetlenség. 

Az EU vezetői behúzták a kéziféket a megújulókra

Néhány tagország kormányának komoly ellenállása ellenére az EU vezetői három 2030-as célkitűzést fogadtak el: a CO2- kibocsátásra, a megújuló energia részarányára, illetve az energiahatékonyságra vonatkozóan. Ám ezek a célok túl alacsonyak: lelassítják a megújuló energia terjedéséért tett erőfeszítéseket, és Európát a szennyező és drága üzemanyagtól való függőségben tartják.

Nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert a MOL-csoport budapesti töltőállomása

Budapesten, az Istenhegyi úton található díjnyertes üzemanyagtöltő állomást Zombori Zsolt, az Európa Építészeti Stúdió mérnöke tervezte, és 2012-ben adták át. A kategóriájában élenjáró benzinkút hatékonyságában felülmúlja még az ún. passzív épületeket is. Számos innovatív, az iparágban szokatlan megoldással rendelkezik, mint például ökológiai falakkal és tetővel, épület hőszigeteléssel és napsugárzás hatására energiát termelő rendszerrel. 

Szeretnél láthatatlanná válni az interneten?

Fizetnél félmillió dollárt egy routerért?
 
 

Szkenneld kezedet, hogy biztosan tiszta-e!

Menő vagy ciki a baktériumszkenner kézmosócsap?
 
 
 

Adókedvezmények és zöld rendszám – Ilyen lehetne az e-autózás

Németország arra „utazik", hogy 2020-ban már egymillió elektromos autó legyen az utakon. Magyarországon egyelőre még csak az elektromobilitást támogató program körvonalazódik. Vizsgálják a zöld rendszám bevezetésének lehetőségét, de az e-közlekedésbe tartoznának az elektromos taxik és buszok, valamint az elektromos bérautórendszer is.
««  «  53  54  55  56  57   58   59  60  61  62  63  »  »»